O adunare de discipoli este mai înaltă decât un mare înțelept

938.02Este important chiar și pentru un mare înțelept să se anuleze față de discipolii săi. El are, desigur, de un milion de ori mai multă înțelepciune decât o au ei, dar nu are proprietățile conexiunii și dăruirii reciproce, pe care aceștia le cultivă între ei, pentru că ei sunt mulți, iar el este unul. Prin urmare, este gata să se coboare spre ei.

De aceea, un grup cabalistic, în valoarea sa spirituală, este mai mare decât orice singur cabalist, mai mare decât orice înțelept, deoarece în grup se manifestă proprietatea dăruirii reciproce.

Cel mai important lucru de care avem nevoie este anularea maximă a noastră față de grup, înainte de stabilirea lui internă, în conexiune internă, și astfel să ne apropiem de proprietatea dăruirii, proprietatea Creatorului. Creatorul se află în centrul grupului și, în măsura în care mă pot apropia de acest centru și încep să-l simt, în această măsură îl pot dezvălui pe Creator.

Un grup este o adunare de oameni mici, dar orientați spre scop. Încă nu pot face nimic spiritual și nu înțeleg unde sunt, dar s-au adunat. Prin urmare, adunarea lor este mai înaltă în construcția spirituală decât un mare cabalist care este singur.

La urma urmei, ei construiesc Creatorul în ei înșiși, adică starea lor este mai promițătoare și, prin urmare, Creatorul este mai preocupat de ei.

Congresul internațional „Să ne ridicăm deasupra noastră” 08.01.2022, „Adeziunea la prieteni”, Lecția 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: