O alternativă la împlinirea egoistă

715Întrebare: Există vreo alternativă la împlinirea egoistă? Ce dobândește o persoană ca urmare a ridicării deasupra egoismului?

Răspuns: Cu cunoștințele sale superioare, senzația superioară și atingerea superioară, omul dobândește împlinire absolută. El vede întregul univers de la un capăt la altul, infinit și integral și simte și realizează cât de interconectat este totul.

Întrebare: Suferinţa din iubire oferă omului  o asemenea împlinire?

Răspuns: Îmi este mai ușor să spun da. Este imposibil de descris acest lucru, deoarece pentru aceasta este necesar să ne ridicăm într-o senzație diferită. Pentru orice senzatie este nevoie de un substrat, asa-zisul ecran, altfel pe ce le vei simti?

Astăzi omul este la nivel animal. Nu se simte în afara corpului și îi pasă doar să se simtă cât mai confortabil în fiecare secundă. Acesta este sensul existenței sale, care se încadrează într-o frază scurtă „atât timp cât exist”. Aceasta este întreaga noastră esență animală.

Prin urmare, dacă nu îi dai suferință, el va rămâne cel mai primitiv animal și nu se va mișca. Toate mișcările noastre sunt făcute doar pentru a ne împlini cu ceva.

KabTV „Am primit un apel. Mândria” 30.07.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: