O cale catre cele 10 Sefirot

Un grup ar trebui să creeze condiţii  de acomodare pentru toată lumea care are dorinta de a-si dezvolta punctele din inima. Noi nu cunoastem dinainte cine sunt cei care au punctul în inimă şi cei care nu il au. Dorinţele spirituale vor apărea treptat prin toate mijloacele. Este foarte posibil ca la un moment dat aceste dorinte sa se poată opri în evoluţie şi o persoană sa abandoneze calea.

Trebuie sa-i sprijinim pe cei care ajung într-un astfel de „accident .” Trebuie sa-i ajutam şi sa-i întărim pe cei care au nevoie de grija noastră. Un grup trebuie să se gândească în mod constant la aceste situaţii şi să-i menţină pe toţi la cel mai ridicat nivel. Grupul trebuie să simta în mod constant  dacă aceştia sunt în stare de integrare absolută sau nu. În prezent, simţim o dorinţă dizolvata şi o intenţie concentrata şi orice altceva nu ne este de folos. Aceasta stare trebuie să fie constantă. Acest lucru poate duce la tot felul de certuri şi neînţelegeri cu privire la nivelul de zi cu zi, cu privire la modul în care vom publica o carte, in care vom emite un ziar, etc, cu orice altceva care nu este asociat în mod direct cu spiritualitatea. Lucruri care nu sunt parte din calea spirituală nu sunt supuse legilor spirituale. Putem argumenta, putem lupta, putem sa nu fim de acord unul cu altul, dar totuşi să facem tot ce este în puterea noastră, ca să ne detaşăm de aceste situaţii in relaţiile din interiorul grupului.

Este similar cu o mamă care isi mustră şi îsi pedepseşte copilul, chiar dacă in strafundul inimii il iubeste. Pentru ea este vital să aibă grijă de copilul ei. Noi ar trebui să urmam acest exemplu, deoarece în această lume este singurul model care este foarte clar pentru toţi. Fiecare dintre noi trebuie să se gândească în mod constant la felul în care el, ca un membru al grupului, poate crea condiţii optime maxime pentru a asigura dezvoltarea înfloritoare altora, în fiecare moment. Uneori, căderile declanşează gelozia, resentimentele, gândurile negative şi o atitudine critică între prieteni. Este foarte bine, deoarece ne dă ceva constructiv de lucru. Omul trebuie să îşi evalueze in mod corect acţiunile. Grupul trebuie să creeze mediul care promovează analize imediate ale atitudinii cuiva fata de altii şi corectări adecvate şi prompte, astfel încât persoana sa se întoarca in mijlocul grupului la un nou nivel de unitate. Trebuie să lucram foarte serios cu intenţia noastră; în ansamblul aceasta trebuie să fie îndreptată spre grup, cu scopul de unanimitate colectiva şi sa creeze o atmosfera in care sa mentina toată lumea pe linia de plutire. În caz contrar, nimic nu va funcţiona. Este vorba despre o tensiune constantă şi totuşi binevoitoare. Dorinţa noastră de a avea acest tip de tensiune este atât de puternica incat ne vom obişnui cu ea şi nu o vom mai considera-o o povară. Nu vă va mai extenua! Dimpotrivă, vă va promova viaţa spirituală.

În acelaşi timp, atunci când studiem şi pătrundem adânc în materialul pe care îl învăţăm împreună, grupul se transformă într-un întreg şi astfel creşte. Acesta este modul în care toată lumea avansează, pas cu pas. Individual, fiecare prieten simte că el este o parte internă a grupului ca un fetus în corpul mamei; fiecare vede grupul de la noul său nivel şi continuă sa isi vada prietenii mai sus şi mai bine decât el şi experimentează o gelozie pozitiva faţă de alţii. Este un tip pozitiv de invidie, deoarece il împinge să se conecteze cu alte persoane. O persoană începe să înţeleagă că realizarea  nivelului următor este, în general, foarte uşor: există ceva de care se poate agăţa, un loc unde se poate fi anexat şi unde poate fi dizolvat. Acest proces cere efort . Tot ce avem nevoie este sa ne acordăm la el şi să fim în mediul care susţine această dispoziţie. Asta este! Acest lucru este suficient pentru a fi adus în flux.

Mai târziu, intrarea noastră în conectare care se manifestă ca Sefirot, tot felul de legături între numeroase calităţi , devine mai precisă şi mai adânca. Există 10 proprietăţi importante. Pe lângă cele 10 Sefirot, există, de asemenea Sefirot individuale, adică fiecare 10 Sefirot conţine un nou set de 10 Sefirot. Cu toate acestea, avem nevoie doar de primele 10 Sefirot. Trebuie să începem sa le detectam pe ele mai întâi.

Conexiune între noi se transformă într- o forţă care ne permite sa daruim. Când realizat aceasta conectare, vom începe sa o simţim ca un întreg, chiar dacă acesta este format din diferite forţe care se opun reciproc: Hesed, Gevurah, Tifferet, Netzach, Hod şi Yesod. Ele sunt la fel de opuse una altuia în dragoste şi ură, gelozie şi bunătate. Aşa că atunci când le conectam împreună, vom obţine exact cantitatea care dezvăluie stări spirituale. Ne dezvăluie spiritualitatea în această cantitate.

Un grup trebuie să se refere la fiecare dintre membrii săi, cum ar fi o mamă pentru copilul ei  astfel încât fiecare prieten se dezvoltă în mod corect, are dispoziţia corectă şi se pregăteşte pentru o creştere spirituală în loc sa fie într-o stare statică. Fiecare nouă zi nu poate fi similară cu ziua de ieri.

De aceea, trebuie să  examinam şi să analizam starile noastre interne. Dacă nu văd ceea ce este de lucru pentru ziua de azi, înseamnă că nu am lucrat ieri. Aceasta înseamnă că o nouă condiţie pentru corectarea mea nu apare în mine. Creşterea noastră se bazează pe o corecţie treptată şi cumulativă a problemelor care apar printre noi în grup, în conexiunea dintre noi.

Din St. Petersburg Congres “Ziua a doua” 7.13.13, Lecţia 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: