O cale dificil de conștientizat

Tora, Deuteronom 28:51: Ei vor devora rodul vitelor voastre și rodul pământului vostru pentru a vă distruge. Nu vor lăsa nimic pentru voi din grâne, vin, ulei, din ce va ieși din vacile și din turmele voastre de oi, până nu vă vor distruge.

Treptat, omul devine extenuat și vede cum egoismul îl omoară încet, în timpul vieții sale, nelăsând nimic sacru, nici familia și nici copiii sau nepoții. El pierde legătura cu ei și începe să simtă că ei nu mai sunt ai lui.

Egoismul îl domină atât de mult, că nu poate accepta pe nimeni din mediul lui, ca fiindu-i mai mult sau mai puțin necesar sau important. De dragul amărâtului lui de egoism e gata să sacrifice totul. Și, atunci, egoismul îl lasă și pe el să moară.

Este scris despre asta: „Nu vor lăsa nimic pentru voi din grâne, vin, ulei, din ce va ieși din vacile și din turmele voastre de oi, până nu vă vor distruge”.

Aceasta este o moarte spirituală. Te mănânci chiar tu și nu știi ce să faci. Nu este vorba de o foame fizică, ci doar simți în ce măsură devii insensibil și distant în relațiile cu alții, nepercepând pe nimeni și nimic. Iar ei te privesc ca și cum ai fi un monstru.

Vom îndura mult mai multe astfel de stări dar, în cele din urmă, toate acestea se vor acumula în egoism și vor conduce la corectarea lui.

Cel mai important este să înțelegem toate acestea, altfel nu are niciun rost. Tora a fost dată numai pentru aceasta. Pe calea spirituală veți vedea clar că faceți lucruri de bază, lucruri stupide și, totuși, vă veți bucura de ele, dar această stare nu o veți putea ajuta.

Acesta este modul de a ne înțelege natura, pentru a obține, prin ea, natura Creatorului, acesta fiind scopul dezvoltării noastre.

Din emisiunea KabTv „Secretele Cărții Eterne” din 19/12/2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: