O calitate minunată a Înțelepciunii Cabala

530Prin urmare, trebuie să ne întrebăm: De ce atunci cabaliştii au obligat fiecare persoană să studieze înţelepciunea Cabala? Într-adevăr, există un lucru grozav despre ea, care ar trebui să fie mediatizat: există un remediu minunat și neprețuit pentru cei care se angajează în înțelepciunea Cabala. Deși nu înțeleg ceea ce învață, prin dorința și marea tânjire de a înțelege ceea ce învață, ei trezesc asupra lor luminile care le înconjoară sufletele (Baal HaSulam, „Introducere în studiul celor zece sefirot”).

Textele cabaliste vorbesc despre structura sufletului și structura întregului sistem de forțe spirituale. Studiindu-le, trezim aceste forțe spirituale care ne influențează cu o intensitate mai mare și ne dezvoltă cu mai multă viteză în direcția corectă.

Prin urmare, studiind Cabala într-un grup, cu un anumit număr de oameni care tânjesc după același scop – revelarea Creatorului, revelarea lumii superioare – ne face să avansăm foarte mult.

Dacă cineva împreună cu toți cei din grup citește, să zicem Cartea Zohar, și rostește niște cuvinte a căror semnificație nu o înțelege, trezește lumina înconjurătoare cu dorința sa, care devine apoi lumina sa interioară.

KabTV “Stări Spirituale” 7/19/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: