O casă pe stâlpi

934Dacă Domnul nu zidește o casă, în zadar lucrează la ea constructorii ei.

Creatorul trebuie să construiască structura sufletului nostru, nu noi singuri. Deci cum putem intra în această casă construită de Creator? Pe ce fundație stă ea?

Întreaga fundație a acestei case este grupul meu de zece. Este ca și cum aș săpa gropi în pământ și aș turna în ele stâlpi pe care îi voi folosi pentru a susține casa pe care o voi construi. Acest fundament se află în interiorul dorinţei mele egoiste; Sap gropi în ea și pun piloni de fundație în ele. Altfel casa nu va rezista.

Trebuie să întăresc această fundație, să intru adânc în pământ și să arunc talpa fundației pe care voi instala pilonii de beton. Când voi ridica atâţia stâlpi cât sunt necesari conform calculului, voi putea deja să construiesc pereți între ei, pardoseli și așa mai departe. Aceasta este munca noastră atât în ​​construcția spirituală, cât și în cea corporală. Aceleași principii se aplică în toate lumile.

Fiecare stâlp pe care se află clădirea este conexiunea noastră. Trebuie să ne conectăm prin toate tipurile de conexiuni posibile: prima dată după calitățile unui prieten, a doua oară după calitățile altuia, a treia oară după calitățile unui al treilea. Așa construim o clădire care are zece Sefirot principale.

Apoi, în interiorul acestui cadru, începem să construim pardoseli și să aşternem pardoseli între stâlpi. Aceasta este deja printr-o simplă conexiune între noi la același nivel, când fiecare îl completează pe celălalt, anulându-se pentru a se conecta.

Există multe detalii în aceasta, care datorită reflectării rădăcinilor spirituale sunt prezente și în lumea noastră fizică. În principal, conexiunea are loc prin diferite forme de auto-anulare reciprocă.

A construi o conexiune între noi înseamnă a construi Templul, zidirea sufletului nostru. Încercăm să construim această conexiune și să vedem că nu suntem în stare să o facem, pornind de fiecare dată de la capăt, de la o nouă respingere și disperare. Atunci ne dăm seama că ne lipsește forța Creatorului de a ne ține, pentru a sprijini clădirea.

Ne conectăm unul cu altul, dar Creatorul trebuie să ţină această conexiune. Apoi mai adăugăm unul, apoi altul, iar Creatorul menține totul. Avem nevoie de El ca forță care ne ține împreună atunci când încercăm să ne apropiem unul de celălalt.

Avem nevoie de Creator ca bază a muncii noastre, avem nevoie de El să o organizeze, să păstreze succesele pe care le-am obținut și să ne corecteze greșelile. Avem nevoie de El la fiecare pas. Ne punem dorința, iar Creatorul o corectează, ne unește unul cu celălalt și o menține împreună.

Este imposibil să faci ceva fără ajutorul Creatorului și fără munca Creatorului, nimic nu va fi construit în forma corectă.

Din prima parte a  Lecției zilnice de Cabala 8/30/22, “Dacă Domnul nu zidește o casă, în zadar lucrează la ea constructorii ei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: