“O civilizaţie în reînnoire” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “O civilizaţie în reînnoire

Ne-am gândit că putem învinge COVID-19 rămânând acasă câteva luni și practicând distanțarea socială. Ne-am ȋnşelat foarte, foarte tare. Imediat ce am renunţat la blocaj, virusul a revenit cu o tulpină „de aproape 10 ori mai infecțioasă”, potrivit oamenilor de știință din Scripps Research – Florida. Virusul nu va renunța până nu vom înțelege mesajul său: este timpul să reînnoim civilizația umană.

Pentru a se asigura că oamenii obțin informațiile necesare pentru a trăi într-o civilizație de conexiune, autoritățile vor trebui să prevadă ca oamenii sǎ primeascǎ toate beneficiile, în urma participării la învățarea modului de a trăi în această nouă societate.

Iată o listă parțială a ţărilor ȋn care numărul de cazuri confirmate este în creștere, încă o dată: Statele Unite, Rusia, Franța, Israel, Argentina, Brazilia (care nu a intrat cu adevărat în blocaj), Italia, Germania și Coreea de Sud (anterior standard de aur al succesului). Oriunde ai privi, tactica de „a rămâne acasă până când va dispărea” eșuează lamentabil, iar noua tensiune garantează că va continua să eșueze. Acest lucru ne lasă o singură opțiune: restructurarea țărilor noastre, astfel încât toată lumea să obțină susținerea de bază, în timp ce învață ce se întâmplă în lume. Orice țară care nu folosește această tactică va suferi o completă desființare socială, politică și economică.

Nu vom putea redeschide afacerile și centrele comerciale, deoarece acestea vor deveni centre de contaminare. Potrivit Bloomberg, „O treime din locurile de muncă pierdute din SUA riscă să devină permanent aşa.” Cred că Bloomberg este mult prea optimist. Întrucât virusul nu va permite redeschiderea afacerilor, acestea se vor închide pur și simplu, împreună cu toate afacerile dependente de acestea. În viitorul apropiat, aproape jumătate din America va rămâne fără venituri și fără nicio posibilitate de a găsi unul.

De-a lungul timpului, procentul de americani fără adăpost doar va crește, „pe măsură ce companiile, de la producători până la comercianții cu amănuntul, se adaptează unei lumi postvirus, ȋndepărtând și mai mulți oameni de un loc de muncă sigur”, potrivit cercetării Bloomberg Economics. Și având în vedere că virusul nu a dispărut niciodată, impactul pe piața muncii va fi și mai devastator decât s-a prevăzut. Prin urmare, fiecare guvern și autoritate municipală trebuie să ia măsuri immediate, pentru a preveni prăbușirea sistemelor, care va urma un astfel de coșmar de concediere masivă. Într-o astfel de stare de incertitudine, cea mai de temut problemă a oamenilor va fi foametea și adăpostirea. Guvernul, la rândul său, trebuie să pună în aplicare măsuri imediate pentru a furniza tuturor apă, hrană, energie electrică și locuințe. Dacă oamenii sunt lăsați flămânzi sau pe stradă, vor apărea revolte care vor depăşi ceea ce am văzut cu protestele recente pentru George Floyd.

În continuare, guvernul și autoritățile locale vor trebui să informeze toată lumea că situația s-a schimbat și viața lor nu va reveni la ceea ce a fost înainte de martie 2020. Oamenii vor trebui să fie informați despre ce înseamnă să trăiești într-o lume în care foarte puțini oameni muncesc, iar cei care o fac, asigură susținerea tuturor. Restul oamenilor vor face ceea ce ar fi trebuit să începem să facem demult: să comunicăm între noi.

Odată ce traiul oamenilor este garantat de noua structură pe care autoritățile o vor stabili, restul oamenilor își vor petrece abundența de timp liber pur și simplu socializând. Până la urmă, despre asta este vorba ȋn a fi om. Nu va exista niciun motiv pentru a concura pe locuri de muncă, niciun motiv pentru rivalitățile din afaceri, iar tot ceea ce va trebui să facem este să vorbim între noi și să descoperim cât de grozav este să fii pur și simplu împreună – toate rasele, toate culorile, toți oamenii. În loc să se lupte, oamenii își vor găsi noul sens în viață mai degrabă în conectarea cu alți oameni, decât în cursa împotriva tuturor, pentru a ajunge în vârf, epuizați, cicatrizați și singuri.

Pentru a se asigura că oamenii obțin informațiile necesare pentru a trăi într-o civilizație de conectare, autoritățile vor trebui să prevadă primirea tuturor beneficiilor, numai după participarea la învățarea modului de a trăi în această nouă societate. În acest fel, oamenii își vor satisface nevoile fizice, intelectuale și emoționale prin intermediul sistemului. Mai repede decât credem, va apărea o nouă societate, în care violența și ura nu-şi mai au loc, iar ocupația principală a oamenilor va fi să își facă prieteni.

Și dacă aceste cuvinte sună ca o fantezie, luați în considerare ce gândeați despre viață în februarie și ce credeți despre asta acum …

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: