O coborâre este în realitate o urcare

Trebuie să fiu conectat la grupul de zece ca o mamă la copilul ei, astfel ca să nu-mi treacă prin minte niciun singur gând să-l părăsesc și să devin, dintr-o dată, pe zi ce trece, din ce în ce mai conectat la el. (Minutul 25:00)

Simt coborâre și întuneric, dar nu din cauza stării rele în care am căzut, ci fiindcă nu pot să o depășesc și să continui pe calea mea. Deci, vreau să urmez calea adevărului, dar nu pot să depășesc coborârea, atunci primesc ajutor, după cum e scris „Cel care vine să se curețe este ajutat”.

Avansarea este precis măsurată prin coborâre, fiindcă în timpul urcării totul este plin de lumină și de o așa euforie, că nimic nu poate fi evaluat. În întuneric, în timp ce omul își clarifică atitudinea față de sine, față de grup, față de Creator, el poate să își înțeleagă starea.

Asta mă face să fac o alegere în ceea ce consider ca fiind avansare – nu un sentiment plăcut, ci o foame de țel. Umplerea pe care o cer este să mi se dea puterea de a avansa, nevoia de a preamări Creatorul.

O nouă urcare începe numai după ce omul a ajuns cel mai adânc în coborâre și simte întuneric și disperare și se simte neajutorat, dar rezistă. (Minutul 29:30)

Coborârea este o unealtă pentru urcare. Dacă după coborâre nu muncim cu instrumentele obținute, cu întunericul, cu amarul, cu neajutorarea și confuzia care sunt revelate în noi, dacă nu le folosim corect, această unealtă dispare în van.  Așa se învârte roata; jumătatea care s-a mișcat înapoi trebuie să se deplaseze înainte. Dacă nu evaluăm corect starea care a trecut, atunci pierdem timpul în zadar, deoarece coborârea nu va duce la o urcare. Toate urcările sunt rezultatul studierii coborârilor. Până la urmă, în coborâre sunt revelate dorințe (Kelim, Vase) noi și datorită lor avansăm. Coborârea este cu adevărat o urcare. (Minutul 1:25:10)

Nu este nimic de ascuns față de prieteni în grupul de zece; ne scoatem toate măștile și nu este nimic de care să ne fie rușine. Trecem prin astfel de stări, încât nu mai rămâne nimic în fiecare dintre noi, decât o singură scânteie. Și tot restul este conexiunea dintre scântei și este Creatorul care se dezvăluie între ele. (Minutul 1:34:15)

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 19/06/19 „Menținându-ne spre obiectiv deasupra urcărilor și a coborârilor”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed