O condiţie pentru existenţa noastră pe Pământ

200.02Întreaga noastră muncă este să înțelegem și să simțim, adică să dezvăluim sistemul general al întregii umanități și cât de mult suntem conectați și dependenți unul de celălalt.

Ni se pare că nu suntem afectați de ceea ce se întâmplă de cealaltă parte a pământului, fie în Australia sau în America. Dar în ceea ce privește sistemul general al lumii, suntem aranjați în așa fel încât să existe o conexiune între toți oamenii, deși nu o vedem.

Lumea este aranjată într-un mod perfect. Doar noi, oamenii, ne ucidem constant și ne luptăm fără a încerca să stabilim relații bune și corecte și să aducem societatea la o formă circulară perfectă, precum planeta Pământ. Prin aceasta ne depărtăm de corectare, de o viață bună în atingerea bunătății absolute a forței superioare a naturii.

Trebuie să ținem cont de legea naturii conform căreia toți suntem conectați, toți suntem dependenți unul de celălalt, iar fiecare este obligat să aibă grijă de toată lumea, să aibă grijă de absolut toți locuitorii acestei lumi. Până când nu vom realiza o astfel de conexiune în practică, vom suferi. Cu cât respingem mai mult o astfel de conexiune, cu atât suferința noastră va crește.

Omenirea se dezvoltă și crede că viața se va îmbunătăți din cauza progresului tehnologic și științific și a culturii. Dar dacă nu stabilim relații bune între noi, nu vom stabili o viață bună; mai degrabă, vom cădea în stări din ce în ce mai neplăcute, până la un al treilea și al patrulea război mondial nuclear despre care scrie Baal HaSulam .

Prin urmare, pentru a nu ajunge la astfel de necazuri, ar trebui să ne grăbim și să explicăm lumii întregi că corectarea constă doar în construirea unei bune conexiuni între noi toți.

Trebuie să ajungem într-o stare în care înțelegem că conexiunea reciprocă corectă este o condiție absolut necesară existenței noastre. Treptat, acest lucru ar trebui să devină mai clar. Lumea se apropie de vremuri foarte grele, critice. Ne confruntăm cu lupte cu dezastre climatice, războaie între națiuni și foamete.

Vedem chiar și acum Plăgile egiptene, că se petrec deja una câte una: „sânge, broaște și păduchi” – toate aceste lovituri care au avut loc în Egiptul antic acum ar trebui să fie dezvăluite peste tot în lume.

Dar ele ne sunt date nu numai pentru suferință, ci pentru ca prin ele să descoperim că singura soluție pentru a ieși din această suferință este conexiunea și sprijinul reciproc. Să sperăm că vom putea să explicăm acest lucru tuturor și să scăpăm în acest fel de pericolul unui al treilea sau al patrulea război mondial.

Din partea a 2-a a Lecţiei zilnice de Cabala, “Conectarea lumii în ultima generație”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: