O flacără mare

Conform dorinței forței superioare, toți oamenii trebuie să se unească într-un singur corp spiritual. În acest fel am fost creați inițial și apoi am fost sparți, pentru ca noi să refacem conexiunea noastră prin propriile noastre căutări, eforturi și ajutor reciproc. Mulțumită acestui lucru noi vom înțelege locul nostru din sistemul comun, conexiunea exactă a pieselor acestui puzzle, piesele de Lego împrăștiate și toate avantajele acestei conexiuni.

Dacă nu ar fi fost nicio spargere și nicio necesitate să se restaureze conexiunea, noi am fi putut să simțim doar existența primitivă, cea mai mică Lumină a nivelelor inanimat, vegetativ și animat. Cu toate acestea, nu am fi putut să ajungem la nivelul de om, Adam, similar cu Creatorul, forța superioară, eternă și perfectă.

Noi trebuie ca, prin urmare, să trecem printr-un proces foarte complex de dezvoltare. La început, doar câțiva aleși au putut să înțeleagă idea unității și a corecției în cele douăzeci de generații care au urmat după Adam, primul om care a revelat forța superioară acum aproape 6.000 de ani, până la Abraham. Astăzi, noi continuăm să lucrăm la conexiunea noastră cu aceeași metodologie.

În esență, Abraham a început să construiască societatea umană, o națiune specială, în care toată lumea este conectată. Ei au vrut să reveleze Creatorul, forța superioară, din unitatea lor, care să-i împlinească și să-i conducă spre înțelegerea reciprocă și completă cu Creatorul.

De asemenea, noi aspirăm să revelăm forța superioară, pentru a înțelege ce se întâmplă: ce vrea Creatorul de la noi și ce vrem noi de la El. Finala corectare a spargerii este că toți oamenii din lume, întreaga umanitate, va fi unită într-un singur grup.

Până și câteva grupuri dacă se unesc în acest fel, toți ceilalți se vor alătura prin ele. Creatorul va termina această muncă; lucrul principal pentru noi este să începem această conexiune, ca un catalizator pentru o reacție chimică. Noi trăim într-un sistem integral, așa că dacă un grup poate să obțină conexiunea integrală, această forță va influența pe toată lumea și toată lumea se va uni și revela Creatorul și vom ajunge la sfârșitul corecției.

Noi participăm la ateliere, analizând întrebări în grupuri de zece. Cel mai important lucru nu este să fim deștepți, ci să țintim spre conexiune. Munca în grupurile de zece este cuprinsă din absorția dorințelor, a întrebărilor și a sentimentelor fiecărui prieten care stă alături de mine. Nu contează cât de bine înțelegem răspunsul la întrebare, principalul lucru este să ne extindem percepția spirituală, Kli-ul nostru, prin absorția tuturor gândurilor de la prietenii noștri.

Eu nu-i critic, vreau să iau toate gândurile și dorințele lor, să le absorb în mine. În acest fel îmi extind Kli-ul și devine potrivit pentru umplerea lui cu Lumina superioară. În acest fel extindem Kli-ul tuturor, construind o dorință comună mult mai complexă și, într-un final, ajungem la similaritatea cu Lumina superioară și devenim un întreg. Atingând conexiunea minimă, noi putem să revelăm cea mai slabă Lumină, Nefesh, dar noi începem deja să simțim cumva Creatorul, eternitatea și perfecțiunea, Lumina superioară.

Ca un om miop, care după ce-și dă ochelarii jos, vede conturul încețoșat al oamenilor, la fel și noi venim să revelăm lumea superioară, cel puțin în contururile sale generale. 1

Din Congresul Mondial de Cabala „Ziua Unu” 2/19/19, lecția 1, „O flacără mare”

1 Minutul 5:30

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed