O frânghie pe care să o apuci

236.02Întrebare: Cum se poate înțelege ceva și se poate avansa în astfel de coborâri îngrozitoare? Ce ar trebui să facă omul?

Răspuns: Fii mai presus de toate problemele și înțelege că toate sunt create astfel încât să le poți simți și să te poți ridica deasupra lor. Nimic altceva. La urma urmei, este posibil să  ieșim din materia noastră egoistă numai atunci când simțim cât suferim în ea. În caz contrar, nu veți putea să vă ridicați deasupra.

Întrebare: Unde este acea frânghie pe care o poți apuca pentru a te ridica deasupra?

Răspuns: Această frânghie apare atunci când omul ajunge la disperare completă. Nu este atât de ușor să realizezi această stare. Dar Cartea Zohar accelerează acest proces.

Baal HaSulam scrie că cel mai fericit moment din viața omului este când începe să simtă în ce măsură este incapabil să înțeleagă și să realizeze ceva. Este complet pierdut, ca un copil mic care tremură și plânge, pierzându-și drumul într-o pădure adâncă.

Când cineva ajunge la o astfel de stare de disperare absolută din incapacitatea sa de a schimba ceva în el sau în lumea din jurul său, simte lipsa de speranță, nesemnificativitatea, lipsa de sens și apoi îi vine lumina eliberării, ceea ce îi dă un sentiment de eternitate, perfecțiune și necesitatea de a se integra în creație.

Numai într-o stare de epuizare extremă a propriilor forțe, începe să aibă nevoie de forța superioară care se va manifestă în el și îl va duce în sus.

Credem că prin propriile noastre puncte forte, proprietăți și minte suntem capabili de orice: „Cum ne putem sacrifica propriul Eu”? De fapt, atunci când cineva renunță la toate acestea, se simte brusc total liber. Prin urmare, sarcina noastră cea mai importantă este să ne desprindem de egoismul nostru.

KabTV „Puterea cărții Zohar”  # 8

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: