O idee divină

232.05Rabash, „Scopul societății 1”: Și pentru a obține dăruirea către Creator, trebuie să începem cu dăruirea asupra omului, care se numește „iubirea pentru alții”.

De ce este nevoie de asta? Nu putem vorbi despre sentimentele noastre dacă nu percepem ceva în ele. Dacă trebuie să abordez ceva, atunci de la obiectul pe care îl abordez trebuie să primesc un fel de feedback, o proprietate, un sentiment și o repercusiune opusă.

Prin urmare, totul se construiește pe a învăța să percepem pe cineva, pe altcineva, pe fiecare, nu ca o ființă la nivel mineral, vegetal sau animal, ci exact așa cum suntem. Și din similitudinea relațiilor noastre unul cu celălalt, putem învăța să ne acordăm pe relația cu Creatorul.

Egoismul ne va ajuta în acest sens. Ne va respinge și ne va arăta cât de mult nu suntem în conexiune unii cu alții și nu suntem pregătiți să ne unim cu Creatorul. Aceasta este ceea ce vom simți în despărțirea dintre noi. Adică conexiunea dintre noi este indicatorul care îmi arată cât de departe sunt de Creator.

Aceasta este o idee divină minunată atunci când o persoană simte că este în lumea creată pentru noi, astfel încât să învățăm să simțim și să înțelegem cine suntem și să ne ridicăm treptat de la starea de a simți natura minerală, vegetală și animală la starea de om. Și în aceste relații, trebuie să începem să simțim că suntem gata să-l dezvăluim pe Creator.

Congresul internațional „Să ne ridicăm deasupra noastră” 06.01.2022, „Apropierea Creatorului prin rețeaua de conexiuni dintre noi”, Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed