O lume plină de Creator

95Trebuie să ne imaginăm o lume plină de calitățile Creatorului – dăruire, iubire și conexiune – și, în această stare, interacționăm unul cu celălalt în grup. Cu cât ne exprimăm mai mult în acest fel în relație cu prietenii noștri, cu atât mai repede ne vom îndrepta către revelația Creatorului.

Și va trebui să ne imaginăm întotdeauna Creatorul în credință mai presus de rațiune, niciodată în rațiunea însăși. El se va descoperi întotdeauna nouă numai din starea de ascundere.

Prin urmare, spunem că există o restricție (Tzimtzum), un ecran (Masach) și lumină reflectată (Ohr Hozer). Creăm astfel de condiții în noi înșine încât, chiar dacă Creatorul ni s-ar descoperi, nu am dori să-L dezvăluim deschis între noi și în interiorul nostru.

Numai în astfel de condiții putem să-L dobândim cu adevărat și suntem deja pregătiți să-L revelăm doar în direcția dăruirii.

Prin urmare, vom încerca constant să stabilim o legătură în credință mai presus de rațiune și să o realizăm ca și cum Creatorul ar fi între noi; vrem să fim ca El în această legătură.

Din Convenția internațională „Să ne ridicăm deasupra noastră” 1/8/22, „Mergând cu credință mai presus de rațiune”, lecția 5

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed