“O mamă grijulie pentru o umanitate mai bună” (Thrive Global)

Thrive Global” a publicat noul meu articol: “O mamă grijulie pentru o umanitate mai bună

Durerile naşterii umanității ar putea da naștere unei lumi sănătoase.

Foto de Toa Heftiba pe Unsplash

După actuala pandemie, nicio altă putere din lume nu este mai decisivă pentru nașterea unei noi societăți decât figura mamei. Lumea este acum dezvăluită ca un sistem global, integral. Aceasta înseamnă că lumea ne obligă să ne tratăm reciproc în acelaşi fel în care ne tratează mamele noastre, creând un mediu impregnat cu calitățile de dăruire și iubire.

Dincolo de sărbătorirea Zilei Mamei, marcată în calendar ca amintire a rolului important al femeilor care au născut fiecare generație, există o semnificație profundă în contribuția lor esențială la o lume nouă. Tocmai în calitatea maternității există o putere specială, care poate schimba în bine realitatea.

„Epidemia globală a COVID-19 a accelerat procesul muncii în nașterea unei noi realități”. Michael Laitman

Deși cu ajutorul bărbatului, vedem că mama este cea care concepe, aduce embrionul, alăptează, hrănește și ridică copilul până devine gata pentru viață. În același mod, toate mamele, fiecare femeie din lume, trebuie să vadă în acest proces critic de tranziție prin care trece lumea, ocazia ei de a duce umanitatea la un nivel mai înalt de existență, la relații armonioase între noi, la fel ca un embrion pe cale să se nască.

Epidemia globală de COVID-19 a accelerat procesul de muncă în nașterea unei noi realități. Aceasta provoacă durere și muncă grea, dar rezultatul ar putea fi o lume robustă și sănătoasă, în locul celei anterioare, care ne-a adus la criza pe care încercăm în prezent să o depășim.

Umanitatea învaţă să meargă de-a buşilea

Dezvoltarea noastră umană a trecut prin două etape generale. Prima etapă s-a desfășurat prin bărbați și s-a caracterizat prin războaie, instabilitate financiară, diverse evenimente globale nefericite și lovituri, care nu s-ar fi întâmplat sub îngrijirea femeilor. Acum trecem într-o etapă în care, în special mama, femeia, trebuie să preia rolul de a educa lumea și de a schiţa lumea viitoare pe care trebuie să o imaginăm. Prin urmare, acest moment critic este timpul femeii. Cu toate acestea, pentru a implementa acest obiectiv nobil, femeile trebuie să învețe cum să se conecteze cu alte femei, ridicându-se deasupra egourilor lor personale, de dragul corectării lumii. Oricât de dificil ar fi, nu există alegere și treaba trebuie făcută.

Unitate este un cuvânt frumos, dar greu de pus în practică. Nici bărbații, nici femeile nu se nasc cu înclinația de a se uni, dar am ajuns într-un stadiu al dezvoltării noastre în care rămânem fără altă alternativă decât să ne conectăm. Este o problemă de supraviețuire a copiilor noștri și a umanității în ansamblu. Astfel, orice pas spre conexiune, oricât de mic, este un pas uriaș spre a da naștere cu adevărat unei noi umanități și a o face să crească, să fie dreaptă și să stea ferm. Doar femeile vor putea să împlinească acest rol crucial, să educe și să dea exemplu de urmat în modul de unire. Vom cere ca bărbații să se conecteze corect și, arătând calea, vom conduce întreaga lume către corectare.

Despre ce fel de conexiune vorbim?

Ca parte a evoluției umane, acum trebuie să dezvoltăm o nouă calitate: preocuparea pentru toată societatea. Când apare această dorință împărtășită de a ne conecta ca și când suntem o singură persoană – dorința de bunăstare a tuturor oamenilor, ca și cum ar fi proprii noștri copii – se manifestă o forță unificatoare specială, o forță pozitivă care schimbă realitatea în bine.

Pentru a se conecta între ele, mamele trebuie să învețe să depășească distanța naturală dintre ele și să transceadă interesele personale. Femeile trebuie să ajungă treptat să simtă că, dacă i se întâmplă ceva cuiva, este ca și cum se întâmplă în propria familie. Preocuparea reciprocă ne va permite să construim și să asigurăm pacea, securitatea și fericirea tuturor copiilor din toate generațiile.

Prin exemplul mamei, natura ne învață că prin conectare putem fi mântuiți de toate păcatele. Dacă mamele formează o dorință comună de a-i ține pe toți împreună, dacă ele creează o puternică cerere ca toată lumea să se conecteze cu adevărat ca unul, vor putea să schimbe lumea. Nimic nu poate rezista unei puteri feminine unite. La multi ani de ziua mamei!

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed