O masă – Primirea abundenței superioare

506.6Întrebare: Care este rădăcina spirituală pentru luarea mesei?

Răspuns: O masă este o acțiune excelentă. Chiar și faptul că animalele se hrănesc împreună indică faptul că se apropie și au încredere unul în celălalt.

Cu atât mai mult pentru oamenii care sunt mult mai vicleni și mai îndepărtați unul de celălalt. Când stau împreună la masă, sau unul îl invită pe celălalt, sau ambii iau o masă împreună, indică faptul că au intenția de a se apropia, cel puțin temporar.

Prin urmare, pentru toate națiunile, toate culturile, luarea mesei este o anumită legătură între oameni, indiferent cât de mulți – doi, trei sau chiar până la o mie. Pe de altă parte, din sursele cabaliste știm că, atunci când vine vorba de apropierea, de conexiune, de ceva vesel sau nu chiar vesel, dar mai ales solemn și semnificativ, există întotdeauna o masă aranjată.

În Cabala, o masă reprezintă primirea abundenței superioare de la Creator. Întrucât El este sursa tuturor viețuitoarelor, orice consum de hrană este asociat cu recurgerea la Creator. Prin urmare, înainte de masă, în timpul mesei și după masă, este obișnuit să apelăm la Creator cu un apel special, astfel încât chiar conexiunea oamenilor cu tot ceea ce înconjoară și este inclus în masă va avea un rezultat bun, un succes.

Prin urmare, aranjăm întotdeauna o masă atunci când suntem fericiți, chiar nu prea fericiți, adică atunci când vrem să sărbătorim o stare specială. Cu toate acestea, de obicei, masa simbolizează ceva vesel și plăcut. De exemplu: o masă în cinstea nașterii unui copil, a treisprezecea aniversare a acestuia, o logodnă, o nuntă și așa mai departe.

În general, mesele ne însoțesc în toate momentele bune. Cu toate acestea, chiar dacă o persoană moare, rudele sale aranjează și o masă. Desigur, nu mai este solemn, nu vesel, dar totuși, este necesar să se aducă un omagiu decedatului.

KabTV „Statele spirituale”, 09.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed