O monedă de aur într-un buzunar gol

Un bun exemplu de credință mai presus de rațiune este conținut în povestea lui David Leikes, un student al lui Baal Shem Tov. Studentul spune că a stat cu profesorul la o masă seara târziu la sfârșitul Sabatului și nimeni nu avea un ban în buzunar, toți erau foarte săraci.

Și deodată, profesorul i-a spus: „David, dă-mi bani pentru a cumpăra paine”. Și studentul a pus mâna în buzunar, a scos o monedă de aur și i-a dat-o.

Cum ar putea fi asta, când a știut că buzunarul era gol? Dar, deoarece Cel de sus i-a spus să-i dea bani, nu a ezitat să bage mână în buzunar și să scoată o monedă. Și acesta nu este un basm, ci o poveste adevărată.

Aceasta se numește credință deasupra rațiunii.

Știa că nu este nimic în buzunar, dar când profesorul i-a spus să scoată banii din buzunar, nu avea nicio îndoială că trebuie să fie banii despre care vorbea profesorul, deoarece acesta este un alt nivel al realității. Acesta este motivul pentru care studentul a pus mâna în buzunar și a scos o monedă.

Nu putem judeca lumea spirituală de la nivelul acestei lumi sau să judecăm această lume de la nivelul lumii superioare. Acest lucru este exact la fel ca în cazul copiilor mici: dacă doriți să înțelegeți de ce plânge copilul, care este durerea lui, atunci trebuie să coborâți la nivelul său și să intrați în starea lui. Atunci vom ști ce simte, ce vede și de ce plânge. Nu putem înțelege cauza de la înălțimea nivelului nostru, ci doar vedem efectul.

Înțelepciunea Cabalei ne învață cum să ne îmbrăcăm în starea de sus și apoi să fim capabili să o dezvăluim, să înțelegem și să ne simțim de unde obținem toate ordinele care ne guvernează. Așadar, acum, când vă povestesc despre această monedă de aur, despre starea spirituală pe care trebuie să o dezvăluim, puteți să urmați profesorul cu credință deasupra cunoașterii și să scoateți aurul din buzunar?

Vă spun că sunteți la sfârșitul corecției – aceasta este adevărata stare creată imediat la crearea lumii, numai că nu o simțiți! Dar, de fapt, starea noastră este perfectă, așa că puneți mâna în buzunar și scoateți corecția finală!

Un profesor din Cabala este un ghid pe calea spirituală și ar trebui să-l urmezi cu ochii închiși.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 23/04/20, „Cu privire la motivele

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: