O națiune construită pe iubirea aproapelui

749.02Ai ridicat națiunea, Israeliții, asupra cărora credința Creatorului sălășluiește, așa cum ar trebui. Aceasta este linia de mijloc, care include ambele linii – dreapta și stânga.

Ai mărit bucuria lui – acesta este nivelul Rosh al Superiorului (capul Superiorului). Adică, Hesed a devenit Hochma cu care Avraam a fuzionat, este numit cel mare. Și bucuria rămâne cu el, adică linia dreaptă – Hesed (mila). (Cartea Zohar)

Există trei calități Superioare în noi: Hesed, Gevura și Tifferet, mai jos sunt: Netzach, Hod și Yesod. Hesed se ridică în Hochma, Gevura în Bina, Netzach în Hesed, Yesod în Hod și așa mai departe.

Cele trei puncte: Cohen, Levi și Israel implică întotdeauna o dezvoltare treptată. Acestea sunt calitățile noastre interioare care nu au nimic de-a face cu oamenii din această lume.

Orice persoană, indiferent de naționalitate, rasă sau apartenență, dacă lucrează intern la sine și dorește să ajungă la asemănare cu Creatorul, egoismul începe să se manifeste în el, precum și proprietatea Creatorului, o linie, apoi a doua și a treia, cu care se construiește pe sine însuși. Prin urmare, acest ghid se aplică fiecărei persoane de pe Pământ.

Întrebare: O stare spirituală ca „ridicarea Israelului” poate să apară oricărei persoane, fie că este chinez sau german?

Răspuns: Sigur. Linia de mijloc este asemănarea cu Creatorul. Nu există o astfel de naționalitate – „Israel”. Aceasta este o națiune creată artificial, bazată pe principiul spiritual al „iubirii aproapelui ca pe tine însuți”.

Aceasta a fost chemarea cu care un vechi preot și filosof babilonian Avraam a adunat națiunea. Cei care i s-au alăturat au vrut să avanseze folosind calitatea iubirii și dăruirii. Prin urmare, în lumea noastră, ei au devenit ceea ce se numește poporul lui Israel.

Dar, în general, orice persoană care se străduiește, cu ajutorul celor două calități ale naturii, primire și dăruire, egoism și altruism, către Creator se numește Yashar El, Israel.

Din emisiunea de pe KavTV „Puterea cărții Zohar” # 6

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: