O nevoie urgentă de unitate – Discutați cu Richard S. Hirschhaut

Richard S. Hirschhaut, directorul Comitetului evreiesc american (AJC) din Los Angeles, se întâlnește cu cabalistul Dr. Michael Laitman pentru a discuta despre rădăcinile urii împotriva evreilor și modul în care unitatea evreiască o poate transforma în dragoste.

7 din 10 evrei din SUA se tem de antisemitism. Conform înțelepciunii Cabalei, aceasta este o tendință care va crește doar până când poporul evreu își va da seama de o nevoie urgentă de unire.

Ce trebuie să se întâmple pentru ca poporul evreu să simtă nevoia de a se uni?

Există două modalități: una este prin amenințări externe și antisemitism, care reunesc evreii prin creșterea suferinței; iar a doua este o cale de conștientizare, una în care poporul evreu poate construi conexiuni pozitive mai presus de respingerea firească unul față de celălalt.

Pentru a urma o cale pozitivă și a diminua antisemitismul, este nevoie de un efort educațional larg, care să explice natura urii față de poporul evreu și, printr-o astfel de înțelegere, de a urma calea de a-l transforma în dragoste. În primul rând, evreii trebuie să învețe cine sunt, adică, ce îi face să fie evrei, care este rolul lor și cum dețin o metodă de se uni deasupra divizărilor și diferențelor. Apoi, prin implementarea unei astfel de metode, vor putea deschide calea către o experiență armonioasă de unitate și pace, devenind o imensă forță pozitivă  în lume.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: