O noua viata nr.328 – Cautarea onoarei

O noua viata nr. 328 – Cautarea onoarei

Dr. Michael Laitman in conversatie cu Oren Levi si Yael Leshed-Harel

Rezumat

Fiecare persoana are o nevoie pentru onoare pentru sa se putea defini. Cum putem folosi acesti valori corect pentru a avea un sentiment de integritate adevarata ?

Nevoia de respect al omului il diferentiaza de animale. Societatea defineste valorile pentru respect. Este important de verificat cine defineste valorile in care imi ivestesc idealurile din viata.

Cine este respectat este cel care are atentia celorlalti, joaca un rol important in societate si este vazut ca atare. Oamenii sunt stare sa isi sacrifice si viata astfel incat sa fie respectati si dupa moarte. Respectul este ceva etern.

Este posibil de folosit inclinatia pentru onoare in bine sau rau. Respectul distructiv este cand fac totul pentru a merita respectul, asta incluzand in a distruge pe altii cat si societatea. Respectul constructiv este cand sunt preocupat de binele altora si pentru binele societatii si obtin astfel aprecierea lor. Vreau sa ma urc peste ei si sa urc sau sunt gata sa ma sacrific pentru binele lor ?

Prin intelepciunea conexiunii este posibil sa educam pe toata lumea astfel incat suntem cu totii respectati si admirati de ceilalti. Apoi fiecare respecta pe fiecare, deoarece in mod special prin conexiunea individuala cu intregul este ridicat impreuna cu ei la o stare mai inalta.

Natura umana este egoista. Trebuie sa invatam cum sa o transformam in daruire si dragoste. Cand devenim un singur corp, nu mai avem frica ca sunt altii care au un respect mai mare decat il avem  noi. Respectul reciproc inseamna ca respectam valorile conexiunilor, puterea daruirii reciproce care este creata intre noi. O persoana nu trebuie sa aiba respctul cuiva, pentru ca, in principiu, formand calitatile daruirii dintre noi, persoana se simte respectata.

Natura mea egoista ma impinge sa calc peste ceilalti pentru a obtine respect. Ma ridic deasupra lor. Daca vrei sa profiti de altii, nimeni nu te poate opri. Vei obtine resepct si apreciere.

Pietatea filiala : copiii au mereu dispret pentru parintii lor, pentru ca acestia sunt mereu mai bine vazuti in ochii celorlalti.

Cand invatam sa relationam cu toti ceilalti ca intr-o familie, o societate pline de iubire se va naste.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: