O nouă viaţă, nr. 681 – Rolul celor trei religii

Dr. Michael Laitman în discuţii cu Oren Levi şi Niţah Mazoz

O parte a umanității are un ego pasiv, ca în Orientul Îndepărtat, iar partea care are un ego dezvoltat a creat religiile Iudaică, Creștină și Islamică. 

Ego-ul a început să se dezvolte din Iudaism în Babilonul Antic. Avraam a descoperit forță superioară și i-a invitat pe toți să învețe cum să o descopere prin conexiunea dintre ei. Națiunea Israelului a fost unită cu forță superioară până la distrugerea Primului Templu, până când conexiunea de iubire dintre copiii Israelului a fost distrusă, și de atunci Iudaismul s-a transformat într-o religie bazată pe acțiuni externe fără legătură cu Creatorul.

Iudaismul, Creștinismul și Islamismul sunt cele trei religii care ar trebui să conducă umanitatea spre progres și să o pregătească pentru descoperirea Creatorului. Creștinismul a învățat o mare parte a lumii despre existența forței superioare și a asimilat concepte ca rugăciunea, recompense, pedeapsă, lumea această, lumea cealaltă, și altele. Creștinismul a dezvoltat chiar și cultura, arta, știință și educația în universități. Mai târziu, Islamul a început să se răspândească și înțelepții creștini care i-au subestimat pe înțelepții Sufi, i-au forțat pe musulmani să se convertească la Creștinism prin foc și sabie.

Azi, Creștinismul pierde din putere și influență, iar Islamul câștigă teren. Mai târziu, cele două religii se vor uni împotrivă noastră, a evreilor, și vom fi nevoiți să ne căim, ceea ce presupune să ne întoarcem la iubirea pentru alţii şi la revelarea Creatorului între noi. Apoi, forța superioară va lupta pentru noi, așa încât vom fi capabili să schimbăm toată omenirea în bine și să răspândim iubirea către toată lumea.

De fapt, niciuna din religii nu încurajază iubirea pentru alţii și nu are asta ca un scop, inclusiv Iudaismul. Doar înțelepciunea Kabbala explică umanității cum să se întoarcă la conexiunea dintre noi și în felul acesta poate să scoată lumea din criză în care se află. Acesta este sensul corect al luminii asupra popoarelor lumii.

Din emisiunea de Kab TV “O nouă viaţă nr. 681 – Rolul celor trei religii” din 21.01.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: