Misterul unificării masculinului și femininului, partea 5

766.1O revoluție liniștită în familie

În trecut, am putut stabili un contact între noi cu ajutorul psihologiei simple și astfel să ne echilibrăm viața. Era partea feminină, partea masculină și partea comună. A trebuit să facem acest lucru pentru a genera a treia parte.

În ansamblu, fiecare familie a reprodus acest model antic și totul a fost clar. Astăzi, însă, legăturile s-au rupt și acest model nu mai există. Ego-ul a crescut atât de mult încât un bărbat nu vrea să lucreze pentru familia sa, iar o femeie nu vrea copii sau o familie, deși acestea sunt practic cele mai naturale lucruri pentru ea. Instinctul matern nu mai este activ.

Pentru un bărbat, întrebările „De ce ar trebui să lucrez pentru alții?” și „De ce nu ar trebui și ea să meargă la muncă?” vin sus. Acesta este exact momentul în care se dezvoltă treptat profesiile și oportunitățile femeilor de a munci în afara casei și de a cere drepturi egale, precum bărbații. De obicei, există o cerere pentru femei în locuri în care bărbații nu pot lucra ca în locuri de muncă de secretariat și există, de asemenea, oportunități care se deschid pentru femei pentru locuri de muncă precum conducerea țărilor.

În general, lumea s-a schimbat foarte mult în ultimul secol și s-a întâmplat ceva: o revoluție neobservată a avut loc , în liniște. Acum, ar trebui să apară în noi întrebarea „Cum ar trebui să continuăm de aici și ce ar trebui să facem cu noi înșine și cu lumea?”.

Deja ne este greu să stabilim contactul unul cu altul în aceste zile și ego-urile noastre ne controlează.

Nu mai vrem familii și copii. Vrem să creăm o lume în care fiecare să se simtă confortabil. Aceasta înseamnă că nu voi avea nevoie de nimic și că modernizarea mă va servi. Dronele vor zbura prin fereastra mea, îmi vor oferi pizza și cola și totul va fi bine.

În curând vom dezvolta o astfel de tehnologie încât toată lumea va avea un „cuptor” în camera sa, pizza va fi trimisă direct prin conducte speciale, se va materializa acolo și o vom putea consuma.

Pe scurt, vom face orice pentru a rupe cumva omul din lumea sa naturală obișnuită și nu putem face nimic în acest sens, deoarece acest plan este încorporat în natură. Dar, datorită înțelepciunii Cabalei, ne putem imagina ce se va întâmpla în viitor.

Lucruri foarte interesante se vor întâmpla în viitor. Vom descoperi brusc că am atins un nivel de dezvoltare care ne deprinde teribil. Totul va fi aparent bine, dar de fapt nu vom simți deloc plăcere și nu vom găsi nicio satisfacție în nimic.

În trecut, o persoană era mulțumită doar știind că va veni acasă de la serviciu, va sta cu familia în jurul mesei și va lua masa împreună. Au fost copii și a fost căldura familiei și liniștea. Aceasta era viața de familie obișnuită pentru om, dar când ego-ul a crescut, a înțeles că acest lucru nu mai este pentru el.

Interesant este faptul că viața de familie printre animale durează foarte puțin. La urma urmei, animalele ar putea fi, de asemenea, supuse unui plan pe tot parcursul vieții, dar nu sunt! Se întâlnesc, copulează, femela este lăsată în general pe cont propriu pentru a-și crește urmașii în timp ce masculul îi abandonează și, de fapt, nu există familie. Nu trăiesc ca cupluri după aceea și nu au grijă de descendenți împreună, cu excepția câtorva specii.

Există foarte puține exemple în natură în care masculul și femela rămân împreună mulți ani, în timp ce oamenii locuiesc într-o familie dintr-un motiv.

Psihologii explică faptul că acest lucru este necesar pentru a crea o societate din ce în ce mai mare sub forma unui stat. O persoană este atrasă de asta pentru a se dezvolta dintr-o comunitate mică într-un stat mare. Într-o comunitate, totul se făcea împreună și deci nu erau familii acolo. Apoi, nevoia de a avea propria casă și propria familie a apărut la om, diferit de animalele care trăiesc în peșteri sau în tufiș și nu au nevoie de nimic mai mult decât atât.

Astăzi, nu este clar în ce fază ne dezvoltăm, respingând tot ceea ce era obișnuit pentru om, inclusiv o casă, o familie și copii. Suntem confuzi și instituția familiei se destramă. Copiii locuiesc cu părinții lor, de ce ar trebui să plece de acasă dacă este atât de bine cu mama și tata? Sau pot să părăsească casele și să nu aibă niciun contact cu părinții. Aceasta este starea în care ne aflăm astăzi.

KabTV „Fundamentele Cabalei” din 19.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed