O rugăciune a celor mulţi

95O rugăciune a celor mulţi se ridică înaintea Creatorului, iar Creatorul Se încununează cu acea rugăciune, deoarece se ridică în mai multe feluri. Asta pentru că unul cere Hassadim, celălalt Gevurot și al treilea Rachamim. Și este format din mai multe laturi: partea dreaptă, stângă și mijlocie.

Dar o rugăciune a unuia nu cuprinde toate laturile; este doar pe un singur sens. Fiecare cere Hassadim sau Gevurot sau Rachamim.

Prin urmare, o rugăciune a unuia nu este ridicată pentru a fi primită ca rugăciunea celor mulţi, deoarece nu include toate cele trei linii ca rugăciunea celor mulţi (Zohar pentru toți, „VaYishlach”, Punctul 45).

Pentru a ajunge la rugăciunea comună, o rugăciune pentru toți ca un întreg, pentru a deveni una, este necesar să treci prin stări foarte dificile de cercetare interioară și să înțelegem că:

  1. Scopul spiritual este mai important decât toate celelalte scopuri.
  2. Este imposibil să o atingă singur, ci doar creând un dor comun din dorințe individuale, iar atunci va fi asemănător Creatorului și lumina superioară îl va umple.

Prin urmare doar o astfel de cerere, o astfel de rugăciune poate fi auzită, adică poate provoca acțiunea corectoare a luminii superioare.

Citirea Cărţii Zohar  ne face să înțelegem că trebuie să fim împreună pentru că fără a ieși din noi înșine este imposibil să ajungem la dăruire, la calitățile Creatorului, pentru a exista în lumea superioară.

Se spune: „De la iubirea pentru ființele create la iubirea pentru Creator”. Creatorul ne-a dat iluzia că sunt mulți oameni în jurul nostru și trebuie să distrugem această iluzie, să înțelegem că toate acestea sunt în interiorul meu și să-I cerem să unească întreaga lume în mine.

Atunci rugăciunea multora se va transforma într-o adevărată rugăciune a unuia.

Din Lecția zilnică de Cabala 12/20/09, Cartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: