O scrisoare catre Papa

In stiri (Catholic Herald) “Crestinii din Europa trebuie sa rupa zidurile fricii si agresiunii si sa inteleaga oamenii altor religii si cu un alt trecut, a spus Papa Francis.”

“Intr-un mesaj video de sambata catre participantii la adunarea din Munchen, ‘Impreuna pentru Europa’, Papa a insistat asupra ‘zidurilor invizibile’, ca acestea ar fi cele care indeparteaza si maresc distanta dintre oameni.”

“’Aceste ziduri sunt construite in inima oamenilor’, a spus Papa. ‘Sunt ziduri facute din frica si agresivitate, o neputinta in  intelegerea oamenilo cu trecut sau credinte diferite. Sunt ziduri ale politicii si economiei egoiste, fara respect pentru viata si pentru orice alta persoana.’”

“Papa Francis a declarat reprezentantilor a peste 300 de Organizatii Crestine Europene, miscarilor si comunitatilor a diferitelor biserici, ca ei si apropiatii lor crestini trebuie sa gaseasca o noua si vibranta cale de a oferi valorile crestine catre societatea europeana si lumii.”

“’Europa este chemata sa reflecte si sa se intrebe daca imensa sa mostenire, atat de patrunsa de crestinism, isi are loc in museu sau este inca in stare sa inspire cultura si sa-si ofere bogatiile catre intreaga omenire’, a mai declarat el.”

Intrebare: Papa Francis este o persoana extraordinara. Este periculos acest avertisment despre lipsa de constientizare a persoanelor de alte religii ?

Raspuns: Nu, nu este un avertisment periculos. Afirma pur si simplu un fapt. In interiorul religiilor sunt mii de “ziduri” diferite. De exemplu, daca “zidul” care exista intre crestinism si islam este clar, impulsurile care ard in fiecare religie sunt pasiuni mult mai puternice.

Intrebare: Este Europa, asa cum a declarat Papa : “capabila inca sa inspire cultura si sa-si ofere bogatiile catre umanitate ?”

Raspuns: Europa este un continent obosit. Nu este pregatita sa faca nimic inca.

Intrebare: Papa a mai declarat : “Orice unitate autentica tinde catre bunastarea formelor de diversitate – precum o familie care creste in unitate atat de mult incat membrii ei sunt in totalitate fara frica de ei insisi.”

“Pentru ca Europa sa fie o familie, a adaugat el, binele persoanei trebuie sa fie grija centrala, iar natiunile trebuie sa gaseasca caile in a lucra impreuna spre asta”, actiunile nefiind doar economice, ci si sociale si culturale.

Raspuns: Toate aceste cuvinte sunt corecte, dar multi dintre locuitorii Europei pot spune asta. Ceea ce este important este daca au o metoda de a realiza aceste cuvinte frumoase ? Daca  nu, atunci raman doar cuvinte frumoase, ca si cum am sta langa mormantul nostru si am plange.

Locuitorii Europei nu au credinta in puterea lor si, in mod esential, nu au credinta in metoda de corecatare si schimbare. Asadar, Papa Francis priveste, intr-adevar, totul corect si declara lucrurile corecte, dar ce urmeaza ? De fapt, doar se lamenteaza in fata Europei. Papa este liderul spiritual nu doar al Europei, ci si la inca cel putin un miliard de alti oameni. Trebuie sa ofere o  metoda de educare.

In trecut, in dezvoltarea evolutiei, Crestinismul a fost crud. Astazi, Crestinismul si intreaga umanitate trebuie educate sa devina umane, sa se conecteze pentru a deveni unite, sa se alature naturii dezvoltand astfel un tot armonios. Prin conexiuni de acest fel, toata lumea se poate simti fericita si echilibrata, iar pacea va domni peste Europa.

Comentariu: De asemenea, a declarat, “Unitatea este precum o familie”.

Raspuns: Intr-adevar, depinde de societate in a trai precum o mare familie. Papa este corect, aceasta situatie neexistand in Europa. Stramosii societatiii Europei nu au avaut acest scop pentru ei insasi. Dar el le poate arata calea. Poate deveni liderul spiritual al intregii Europe.

Trebuie sa ii scriem si sa ii oferim o serie de aplicatii, documente si materiale explicative. Evreii si Intelepciunea Cabala exista pentru a-l ajuta pe Papa sa intoarca societatea prietenilor europeni in modul corect. Pentru ca, la urma urmei, Intelepciunea Cabalei este derivata din aceeasi sursa din care este derivat si Crestinismul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: