O singură problemă

961.2Avem o singură problemă. Credem că putem face corecturi în noi înșine cu mintea noastră . Însă corecțiile se fac nu cu ajutorul minții tale, ci cu ajutorul  luminii superioare. Adică trebuie să ne anulăm în fața luminii superioare ca un bebeluș care stă în brațele mamei sale și să-i lăsăm să facă tot ce este necesar, conform înțelegerii ei.

Întreaga noastră lucrare este exact aceasta, anulându-ne pe noi înșine în fața grupului și în fața Creatorului , astfel încât El să facă din noi ceea ce El are nevoie, ceea ce vrea cel de sus și ceea ce El consideră corect.

Nu calculez exact cum să mă anulez sau dictez Creatorului cum să mă corecteze, ci pur și simplu mă anulez complet pe cât posibil. Atunci lumina reformatoare va efectua tot felul de corecții în mine.

Prin urmare, nu încerc să construiesc o legătură între prieteni de unul singur, ci mă anulez și, prin urmare, îi dau Creatorului posibilitatea de a crea această legătură între noi.

Această conexiune ar trebui să fie opera Creatorului și nu a minții mele. Întreaga corecție se face de sus și singurul lucru care ni se cere este să ne anulăm. Anulează-ți logica și totul se va rezolva. Mintea ne este dată doar pentru un singur scop, astfel încât să avem mintea de anulat înaintea celui superior.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 2/17/22, Scrieri ale lui Baal HaSulam „Introducere în Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed