O Singura Viata Si Rugaciune Comuna Pentru Toti

Centrul grupului este punctul in care noi ne eliberam de toate fragmentele spargerii si vrem sa ne concentram doar asupra scanteilor noastre si sa le unim. Si cu cat cautam sa unim mai mult aceste scantei, cu atat ne ridicam pe scara spirituala.
Datorita acestor eforturi, noi revelam in noi o noua profunzime a dorintei, si o mai mare Lumina este revelata in unitatea scanteilor. Conexiunea acestor scantei este “Reshimo de Hitlabshut,” si astfel noi incepem sa ne conectam in primul nostru Partzuf spiritual comun in care ne simtim un singur suflet.

Prima data cand ne simtim pe noi insine in realitatea in care suntem conectati unul cu celalalt, in interior vom simti viata spirituala- unul pentru toti. Si se spune : „Nu exista nimeni in afara de Creator”, unul pentru toti : un gand, o lumina, un sistem unitar. Noi ne vom simti ca si cum traim in interiorul fortei superioare.

Si apoi, noi vom incepe sa realizam din ce in ce mai mult acest lucru, si sa distingem mai multe lucruri, atitudini diferite cu privite la dimensiunea Partzuf-ului. Insa primul punct de la care trebuie sa incepem este punctul unitatii noastre, numit centrul grupului. Acesta este alcatuit din doua elemente: Primul este depasirea propriului egoism, Reshimo de Aviut, iar al doilea este dorinta noastra de a ne uni prin scanteile noastre, ceea ce determina Reshimo de Hitlabshut.

Daca le asez corect pe fiecare, se numeste credinta deasupra ratiunii. Totul devine o singura realitate, o singura stare. Credinta este conectarea scanteilor, iar cunoasterea este forta dorintei egoiste, deasupra careia noi vrem sa construim conexiunea noastra.

Nu conteaza daca noi esuam in a ajunge la ceea ce dorim si sa ne conectam la centrul grupului. Este importamt cat de mult efort depunem. Masura efortului determina starea reusitei.

Noi nu vom dobandi succes in mod direct doar prin actiunile noastre, ci doar vom atrage Lumina catre noi, astfel incat Creatorul sa incheie munca pentru noi! In fond, „un prizonier nu se poate elibera pe sine din inchisoare,” totul se intampla cu ajutor de Sus, prin rugaciune si raspunsul la aceasta.

Din partea a 1 a Lectiei Zilnice de Cabala 24/05/2012, “Discutie Referitoare la Work-shop”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: