O sursă infinită de plăcere

În articolul “Chestiunea dobândirii spirituale”, (Shamati #3) Baal HaSulam spune că Ein Sof este sursa a tot și că este numit “Lumină fără vas”, ceea ce înseamnă lumina nelimitată a Creatorului într-un anumit atribut. De acolo își are originea rădăcina creației, conexiunea dintre ființa creată și Creator numită dorința Creatorului de a face bine ființelor Lui create. Această plăcere începe în lumea Ein Sof și coboară prin toate lumile până la lumea Assiya.

Lumea superioară care vrea să umple toate sufletele, care a coborât din lumea Ein Sof prin lumile Adam Kadmon, Atzilut, Beria, Yetzira, Assiya și lumea noastră. Pentru a face asta El trebuie să creeze un vas pentru lumina  cu care sufletele să poată fi umplute deoarece lumina aduce placerea pe care Creatorul vrea să le-o dea.

Este ca un copil care vrea să se bucure doar de dulciuri, dar părinții săi nu îl lasă. Așa ne tratează Creatorul. Pentru a determina placerea pe care El ne-o dă, Creatorul ne trece prin multe impresii diferite.

Noi trebuie să alegem care sentimente sunt corecte pentru a ne apropia de Creator, de a ne asemăna cu El și pentru a începe să vedem lumea așa cum o vede El: infinită și întreaga. Pentru a face asta noi trebuie să ne schimbăm dorințele și conștientizarea noastră.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 12/8/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed