O viaţă nouă nr. 509 – Între Cabala şi Misticism: Meditaţia şi contemplaţie – partea 2

Dr. Michael Laitman în conversaţie cu Oren Levi şi Nitzah Mazoz

Rezumat

Metodele Estice provin de la Abraham care oferea cadouri concubinelor și le trimitea în Est. Abraham a vrut ca ele să aibă ceva care să le ajute cu ego-ul până când ar fi venit timpul să îl corecteze.

Cei care erau pregătiți pentru corecție au devenit studenții lui și el i-a învățat Cabala, calea prin care se ajunge la „Iubeste-ți aproapele ca pe tine însuţi”.

Prin intermediul conexiunii dintre noi, ne întoarcem la starea de dinaintea spargerii sufletului general și devenim unul. Când particulele noastre interne se conectează din nou într-un singur sistem, forța Creatorului este dezvăluită în acest sistem. Acesta este motivul pentru care ar trebui să existe grupul, „Minyan”.

Nu anulăm ego-ul ci ne ridicăm deasupra acestuia. Natura ne îndreaptă spre conexiunea și unitatea perfectă, fie că ne place sau nu, fie că înțelegem asta sau nu. Aceasta este evoluția. Conexiunea este de fapt stabilită folosind ego-ul într-o manieră nouă, opusă față de manieră normală.

Meditația Cabalistă, dacă o chemi, oferă sentimentul unei vieți complete.

O persoană simte o nouă dimensiune în conexiunea corectată cu alții; Lumina, forța dăruirii este revelata în această. Sunt lumi superioare care există în afară timpului, spațiului și mișcării, lumile Assiya, Yetzira, Beria, Atzilut, Adam Kadmon şi Ein Sof (Lumea Infinitului). Prin meditația Cabala, dacă o numim așa, o persoană poate avea sentimentul constant al unei vieți pline, complete. Când studiezi înțelepciunea Cabala, nu renunți la viața obișnuită ci lucrezi în conexiune cu alții și descoperi forța superioară.

În atelierele de conexiune, conform înţelepciunii Cabala, discutăm întrebări legate de conexiunea dintre noi și ne conectăm în centrul cercului. Într-un astfel de atelier, ar trebui să ne gândim la cum putem ajută pe ceilalți să conecteze și să simtă forță superioară în această conexiune.

Din emisiunea de pe Kab TV „O viaţă nouă nr. 509 – Între Cabala şi Misticism: Meditaţia şi contemplaţie – partea 2” din 25.01.2015

Linkuri in limba engleza

 Video: Play Now | Download  Audio: Play Now | Download

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed