O viaţă nouă nr. 611 – Mântuirea

Dr. Michael Laitman în conversaţie cu Oren Levi şi Tal Mandelbaum ben Moshe

Cum ne putem pregăti pentru mântuire, cum recunoaștem perioada specială a zilelor lui Mesia și de ce pregătirea corectă este doar cea cu ajutorul unui grup?

Rezumat

Înțelepciunea Cabala cercetează procesul în care suntem conduși de la începutul realității până la scopul acesteia. Puterea superioară, a cărei natură este iubirea și dăruirea, ne-a creat egoiști ca să alegem să îi semănăm. Când nu alegem să avansam către calitatea iubirii, așa cum a făcut El, atunci vin „loviturile” pentru a ne face să avansăm.

Primul care a învățat programul creației a fost tatăl nostru, Avraam, și studenții lui au devenit oamenii Israelului. Mântuirea va veni doar prin conexiune. Vrem să ne conectăm? O putere numită „Mesia” va veni și ne va atrage spre iubire. Mântuirea este atunci când devenim o asociere cu iubirea reciprocă și cu dăruirea, și Creatorul sălășluiește printre noi, Gan Eden (Paradisul). Nu e nevoie să murim pentru asta.  Dacă ne conectăm, putem simți Gan Eden (Paradisul) acum. Dacă nu o facem, simțim Gehinnom (Iadul).

Lumea a fost aruncată într-o criză generală în ziua de azi, o înfundătură, pustietate. Nu există fericire la orizont. Zidul din față noastră a fost construit din caracteristicile noastre egoiste, ascunzând lumea superioară de noi.

Cabala nu îi cere unei persoane să creadă; este o metodă științifică pentru a dezvoltă o percepție superioară. Izbăvirea este înălțarea din natură egoistă spre viață eternă, nu cu trupul ci cu conștiință.

Din emisiunea de pe Kab Tv „O viaţă nouă nr. 611 – Mântuirea” din 13.08.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: