O viaţă nouă nr. 679 – Transformându-ne în oamenii Luminii

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levy și Tal Mandelbaum ben Moshe

Rezumat

Pentru a înțelege ce sunt Tora și Mitzvot (Poruncile) dintr-un aspect spiritual, trebuie să decuplăm subiectul de la cunoștințele noastre anterioare. Cabala explică că întreaga substanță a creației este egosita, dorință de a primi, există și se bucură. Înțelepciunea Cabala ne învață o metodă unică de dezvoltare către nivelul “vorbitor”, nivelul lui Adam (din domeh – similar), care este similar cu forța superioară prin utilizarea forței pozitive pentru a corectă negativul din noi, iar asta este numit “studiul Torei”.

Dorința de a primi este formată din 613 dorințe – 248 mai rafinate și 365 mai dense – iar prin corectarea dorințelor, omul devineun om al Luminii, un om al dăruirii și iubirii. Dezvoltarea ne aduce  la înțelegerea că ego-ul ne distruge, recunoașterea răului, care ne conduce către corecție.

Având în vedere că intenția de a acționă pentru binele altora este ascunsă, este imposbil să ştim cu ce intenție acționează o persoană. Când lucrăm în grup în acord cu metoda înțelepciunii Cabala, cele 613 dorințe pe care trebuie să le corectăm ne sunt sunt revelate treptat, iar pentru a indentifică aceste 613 dorințe din noi ca să le corectăm, trebuie să atragem 613 Lumini către noi. La început, identificăm o dorință egoistă, iar după asta clarificăm restul detaliilor.

Precum sămânța care intră în uter și se dezvoltă în făt, omul intră de asemenea într-un grup special și crește în el, și prin comunicarea din grup în acord cu metoda specială, se dezvoltă un sentiment în el care se identifică cu dorința de a dărui. Cele 613 porunci sunt 613 dorințe, fiecare dintre ele trebuie să le activăm de dragul celorlalți, cu intenția de a dărui.

Din emisiunea de pe Kab TV “O viaţă nouă  nr. 679 – Transformându-ne în oamenii Luminii”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed