Oamenii au cunoscut vreodată adevărul?

231.01Comentariu: Am intrat acum în era post-adevărului, o eră a necredinței, deși acesta nu este un fenomen atât de nou. De-a lungul dezvoltării umane, au fost inventate povești despre națiuni întregi.

Societatea devorează mai întâi un fel de poveste fictivă, iar mai târziu se dovedește că nu

a fost așa. Și omul, care nu știe pe cine să creadă, nu mai crede pe nimeni. Vede un fel de evoluție a umanității, dar nu poate înțelege unde este adevărul.

Răspunsul meu: Nu îl poate înțelege, deoarece umanitatea nu a fost niciodată la nivelul adevărului. Natura noastră primordială este egoismul, care distorsionează complet întreaga imagine: atât lumea noastră interioară, cât și lumea înconjurătoare. Prin urmare, nu am știut niciodată adevărul.

Adevărul a fost doar în poporul evreu pentru o perioadă scurtă de timp, de la exodul Egiptului și formarea Primului Templu până la captivitatea din Babilon. Apoi s-au văzut pe ei înșiși și lumea din jurul lor în adevărata lor formă.

Și apoi a existat o scădere treptată a nivelului adevărului, care a continuat până la prăbușirea celui de-al Doilea Templu. Și asta a fost tot, acel nivel a dispărut complet.

Adevărata lume este forța binelui, care de fapt controlează lumea și umple întregul spațiu din jurul nostru și, în interiorul acestei forțe a binelui, reprezentăm forțele egoiste opuse acesteia și vedem întreaga lume prin proprietățile sale.

Prin urmare, nu se poate spune că omenirea a cunoscut odată adevărul. Nu a fost niciodată acolo, cu excepția unei perioade foarte scurte de timp. De atunci, întregul adevăr a fost practic îngropat.

Oamenii care doresc cu adevărat să ajungă la el ar trebui să ia cărți cabaliste și, studiind serios, să înceapă să lucreze cu ei înșiși conform acestei metode, care le va corecta proprietățile egoiste, transformându-le în altruiste.

Numai când vor ajunge cu adevărat la starea de „Iubiți-vă aproapele ca pe voi înșivă” vor putea vedea imaginea reală a întregului univers și a forței pozitive, Creatorul, care controlează această imagine. Înainte de asta, totul este absolut inutil.

Prin urmare, știința se îndreaptă astăzi mai mult spre centru, spre realizarea că greșim atât de mult. Dar nu le pot oferi altceva decât să studieze Cabala și să învețe adevărul.

Iar concluziile oamenilor de știință despre natura egoistă a omului sunt corecte. Dar nu au mijloace pentru a o remedia, pentru a se ridica deasupra ei. Atâta timp cât ne aflăm în proprietățile noastre egoiste, vom modifica cele mai bune impulsuri științifice, culturale și alte realizări în detrimentul nostru.

Din emisiunea de pe KabTV „Provocările secolului 21. Introducere ”24.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: