Oaspetele și gazda se întâlnesc în interiorul grupului de zece

Citim texte cabaliste și nu putem să înțelegem ceea ce este scris pentru că nu aparținem sistemului sufletului comun, care constă din zece Sefirot sau a unui grup în care trebuie să găsim o legătură cu prietenii noștri.

Am citit „credința deasupra rațiunii” și nu știu ce să fac cu asta. Iar acțiunea este foarte simplă: uniți-vă, astfel încât să nu existe nicio diferență între mine și ceilalți și să devenim cu toții ca cei zece Sefirot ai unui Partzuf spiritual.

Dacă ne conectăm în acest fel, vom începe să simțim ceea ce este spiritual, ce este un Partzuf și cum funcționează Creatorul în el. Vom fi deja într-o altă lume. În loc de oameni, voi simți cei zece Sefirot în care operează forța superioară. Aceasta va fi deja lumea superioară, nu lumea noastră.

În acest fel, voi traversa din lume în lume și, în această formă, voi continua să exist. Voi avea grijă de material, pentru că încă nu m-am detașat complet de el și m-am mutat complet în spiritual, dar îl percep ca pe un lucru secundar.

Voi avea grijă de corpul meu ca un cal sau măgar care există în jurul meu și îmi susține viața. Dar toată munca mea spirituală referitoare la Creator are loc în acest Kli unde ne conectăm cu toții.

În interiorul acestui vas, Creatorul îmi dă umplerea ca Gazdă și eu îl accept ca oaspete. Toate acestea sunt doar în interiorul grupului de zece. Îl întâlnim pe Creator ca oaspete și o gazdă în cadrul grupului de zece: „Eu sunt al iubitului meu și iubitul meu este al meu”.

Aceasta este toată munca noastră. Așadar, citind despre credință deasupra rațiunii, trebuie să vă gândiți cum să implementați ceea ce este scris în interiorul grupului de zece. Și dacă o persoană nu are un grup de zece, ar trebui să încerce să găsească unul cât mai curând posibil. În caz contrar, toate avansările sale vor rămâne scrise doar pe hârtie și nu vor fi niciodată implementate.

La urma urmei, Cabala este o știință practică, aplicabilă, care ne învață din lecție în lecție cum să ne realizăm unitatea din ce în ce mai mult până când începem să-l descoperim pe Creator în ea din ce în ce mai mult.

Și astfel, ne legăm unul cu celălalt până ne întoarcem la un singur suflet așa cum exista înainte de păcatul lui Adam HaRishon cu Pomul Cunoașterii și simțim în legătura noastră Creatorul și întreaga lume superioară, starea noastră eternă. Cu alte cuvinte, ajungem deja la eternitate prin ridicarea la nivelul dăruirii, credința deasupra rațiunii.

Din prima parte a Lecției zilnice de Kabbalah 11/2/20, „Munca în credinăa deasupra rațiunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed