Obiectul cercetării este omul

214Problema științei moderne este că am atins un prag în care ne putem simți, completa și controla simțurile. Acesta este motivul pentru care toți oamenii de știință spun că știința și-a atins limitele.

Iar Cabala spune că în cele cinci simțuri ale noastre am ajuns practic la limită, că nu mai putem vedea nimic dincolo de aceasta. Nu trebuie să inventăm noi dispozitive care ne pot extinde doar puțin organele senzoriale, ci să extindem simțurile în sine.

Știința nu poate face acest lucru, deoarece se ocupă doar de adăugarea mecanică asupra omului. Trebuie să schimbăm omul însuși, să-l dezvoltăm puțin din interior. Aceasta este ceea ce face Cabala.

Prin urmare, ajungem la concluzia că Cabala ar trebui să înlocuiască științele ca o continuare a lor și să dăm un răspuns despre cum să extindem limitele realizării noastre și să ajungem la o stare în care să putem dezvolta o persoană, astfel încât aceasta să atingă adâncimi mai mari ale naturii.

În Cabala, obiectul de studiu este omul însuși. El își poate măsura schimbările cu propriile sale instrumente, care sunt în interiorul lui și nu în afara lui.

KabTV „O conversație despre știință”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: