Obligaţia de a trăi în pace

183.01Astăzi trăim într-o lume a interconnecţiunilor globale. Războiul din Ucraina rezonează în toată lumea și în tot ceea ce facem: de la cumpărarea pâinii, aprinderea gazului pe aragaz sau pornirea mașinii. Acest conflict afectează pe toată lumea, chiar dacă fizic ești foarte departe de el. Ni se oferă un sentiment real al semnificației păcii globale și dependenței reciproce.

În ce fel depindem unii de alții? Putem spune că în orice! Aproape fiecare țară depinde de altele în domeniul alimentar și al industriei. În ultimul deceniu, această dependență a devenit deja globală. Dacă nu ne-am dat seama încă, atunci va trebui în următorii ani să o experimentăm în modurile cele mai practice.

Prin urmare, ar trebui să ne gândim serios la ceea ce facem. La urma urmei oricine își ignoră conexiunea cu ceilalți, chiar dacă imperceptibilă la prima vedere, pare să se împuște în picior.

Încă nu realizăm că suntem într-un sistem complet închis. De îndată ce un lanț se rupe, lovește țările care depind de el, apoi celelalte țări care depind de ele și apoi alte țări; așa că această problemă se extinde până când acoperă întreaga umanitate.

Dar adevărul este că nu vrem să recunoaștem această dependență reciprocă. Sunt dispus să recunosc dependența de familia mea și, poate într-o oarecare măsură de țara mea. Dar de ce să țin cont de interesele altor state și ale popoarelor străine, uneori chiar ostile?

Nu vreau asta! Dar altă cale nu există. Vedem că totul este aranjat pe Pământ în așa fel încât să ne dezvăluie dependența noastră reciprocă și obligația noastră de a fi conectați unul cu celălalt. La urma urmei, nimeni nu este capabil să-și ofere chiar și cele mai vitale lucruri esențiale fără o comunicare adecvată și bună cu toate popoarele lumii, cu toate țările. Este un miracol cum ne-am trezit dintr-o dată într-o lume rotundă, integrală.

În această situație, aflăm cât de dependenți suntem unii de alții; nimeni nu se poate considera liber, deoarece depinde de toată lumea. O țară întrerupe aprovizionarea, ceea ce provoacă o reacție în lanț și întrerupere a aprovizionării într-o țară după alta, și ca urmare toată lumea ar muri de frig și foame, fără cărbune, oțel, metale rare, petrol, gaze, medicamente — cele mai multe lucruri vitale. Umanitatea pur și simplu nu va putea exista dacă va continua în același spirit.

Dependența reciprocă a devenit totală și trebuie să recunoaștem asta. Aceasta este principala caracteristică a lumii moderne și a generației noastre. Dacă vrem să suferim mai puțin, trebuie să vorbim mai mult despre asta și să o lămurim. În acest fel vom ajunge la pace, la avansare și la sprijin reciproc. Întreaga umanitate de pe glob va deveni o singură comunitate, un singur popor, așa că va fi imposibil să începi un război oriunde, cu oricine.

Trebuie să punem capăt în cele din urmă războaielor, conflictelor și atitudinilor ostile și să recunoaștem că fiecare are obligația de a asigura pacea unii altora.

Din KabTV “Lumea” 7/12/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: