Oferă Cabala unei persoane libertatea de a alege?

567.04Întrebare: De ce diseminăm activ înțelepciunea Cabala, deoarece afectează o persoană și, cum ar fi, îi ia libera alegere?

Răspuns: O persoană din lumea noastră nu are absolut nici o libertate de alegere Aceasta se datorează faptului că liberul arbitru presupune că cineva are cel puțin două forțe opuse și există între ele. Sau pot exista multe forțe în centrul cărora el există, ca și cum ar fi independent de ele, și alege sub influența cărei forțe este în fiecare moment al timpului.

Prin urmare, întrucât lumea noastră există sub controlul unei singure forțe, cea egoistă, înțelepciunea Cabala este cea care oferă unei persoane liber arbitru, deoarece îi dezvăluie o a doua forță, cea altruistă, opusă celei care există inițial în ea. Apoi între aceste două forțe, o persoană începe să simtă cu adevărat și să atingă libertatea de alegere.

Acesta este un sentiment uimitor! Când simți că ești independent fie de forțele bune, fie de cele rele și te afli între ele, aici alegi! Aici deveniți deasupra acestor două forțe și simțiți cum această forță superioară care a creat lumea noastră, își simte acțiunile și ne conduce la aceeași stare în care se află ea.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 3/4/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed