Ofera-i Copilului Tau Educatia Perfecta

Putem si trebuie sa folosim egoismul copilului ca sa-l ajutam sa se dezvolte si sa avanseze. Asa cum Kabbalistii spun, “Coaja protejeaza fructul.” Trebuie sa incurajam aspiratiile egoiste ale copilului, intrucat, altfel, nu va avea energia de a avansa. Trebuie sa-l ademenim cu recompense pe care le asteapta si pe care stiinta Kabbalah i le ofera.

Lasati-l sa inceapa sa studieze Kabbalah pentru binele lui, cu scopul de a cuceri lumea, conform principiului, “De la ‘pentru binele meu’ la ‘pentru binele celorlalti’ “ (Mi Lo Lishma –  Lishma). Trebuie doar sa directionam aceasta energie in directia cea buna.

Copiii invata din exemple si din acest motiv trebuie sa-i invatam mesajul Kabbalei alegand exemplele cele mai bune. Cu scopul ca, copilul sa invete ceva, va trebui sa-i aratam cum. Acesta este singurul mod prin care putem sa plantam o samanta folositoare copilului – dandu-i un exemplu evident, mai degraba decat prin cuvinte.

Copilul trebuie sa vada idealul exprimat prin relatii sau interactiuni, in loc sa citeasca despre cum ar trebui sa se comporte. Exemplul trebuie sa fie extern si real, dar nu indreptat spre el. Altfel egoismul sau nu-l va accepta. Mai mult, observand un anumit tip de comportament la ceilalti, egoismul copilului il va impinge sa-i imite. Deci, tot ce avem de facut este de a alege exemplele corecte pentru copiii nostri.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed