Omenirea este un singur suflet

933Întrebare: Ce înseamnă pentru noi intrarea pe pământul Israelului?

Răspuns: Omul este creația comună, Adam. Cu toții suntem parte a sufletului său. Aceasta este o imagine spirituală colectivă, care în sine nu constă din ființe separate așa cum ne vedem noi oamenii, de obicei.

Reprezintă totalitatea tuturor proprietăților noastre, în special a celor spirituale. În principiu, tot ceea ce este în fiecare dintre noi constituie, ca să spunem așa, o figură spirituală numită „Adam”.

Bineînțeles, din generație în generație, toate părțile acestei figuri, sau mai bine zis proprietățile sale individuale, sunt supuse treptat corecțiilor lor în asemănarea cu Creatorul.

Și când această asemănare este completă, atunci vom ajunge la starea de corectare și Creatorul va apărea și va umple imaginea lui Adam, sufletul nostru comun, care se va aduna în această stare, începând de la lumea noastră, de la nivelul pământesc, până la cea mai înaltă.

Acest suflet va sta în toate lumile, dar nu în sens corporal. Acesta va include umplerea tuturor lumilor, ceea ce înseamnă că va ajunge la starea de corectare generală (Gmar Tikkun).

În prezent, începem să intrăm în ultima parte a acestei stări. Prin urmare, generația noastră este numită ultima generație, care corectează spargerea sufletului comun care a avut loc înaintea noastră și care stă la baza existenței noastre ca indivizi.

Trebuie să ne unim în interior ca un singur om cu o singură inimă, cât mai multe miliarde de suflete într-un singur suflet, într-o singură structură spirituală.

KabTV „Secretele cărții eterne”, 19.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: