Omul cere iar Creatorul garantează

Întrebare: Urmând Cabala, pare că ne întoarcem într-un punct de energie mai înaltă. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de un grup de oameni, oameni cu aceeaşi gândire, deoarece puterea unificării se manifestă pe sine doar în grup. Asta înseamnă că această minge de energie, sau Creatorul, are calitatea unificării?

Răspuns:  Creatorul este Unul și, pentru a-L înțelege, trebuie să realizăm unitatea. Acest lucru poate fi obținut numai dacă ne străduim pentru El, dacă Îl stăpânim cumva.

Întrebare:  Ce anume trebuie să realizăm, unirea cu El sau unitatea dintre noi?

Răspuns:  Calitățile unității, adică unirea tuturor contrariilor. Prin urmare, Cabaliștii subliniază că cel mai bun mod de a realiza acest lucru este să ne unim într-un grup și să încercăm să ne conectăm astfel încât să existe o înțelegere absolută, interacțiune absolută, fuziune absolută, unificare până la punctul iubirii.

Toate acestea vor fi peste opusul calităților noastre. Pe de o parte, vom începe să distingem din ce în ce mai mult între contradicțiile noastre. Pe de altă parte, vom avea ocazia să ne ridicăm deasupra lor.

Întrebare:  Figurativ vorbind, aşa cum fac atomii în timp ce se iubesc reciproc se combină și formează molecule sau cum face o celulă din corp şi le iubește pe celelalte și când se combină cu ele formează un fel de organ, la fel ca noi?

Răspuns:  Da. Aceasta apare în natura minerală, vegetală și animală; există o putere absolută superioară, Creatorul, care le controlează absolut clar, fără a avea nevoie de nicio aprobare, sprijin sau cerere de la obiectul guvernat.

Prin urmare, toate nivelurile naturii, cu excepția oamenilor, îndeplinesc inconștient acțiunile Creatorului. El ne controlează, astfel încât toată lumea să Îi ceară în mod conștient, Creatorului, să îi corecteze și să se conecteze cu ceilalți. Aici, o persoană devine un camarad de călătorie, un aliat și un partener al Creatorului.

Acest lucru este foarte important pentru că în măsura în care începem să simțim problemele pe care Creatorul le pune în fața noastră, începem să-I cerem să rezolve aceste probleme. El rezolvă aceste probleme combinând un om cu alții, cu toată natura: minerală, vegetală, animală și umană. Se dovedește că Creatorul oferă unei persoane condiții, o persoană cere și Creatorul dă.

Întrebare:  Adică, toate problemele și piedicile care ne sunt date în această viață sunt necesare pentru a direcționa toată lumea către o stare mai strânsă cu alți oameni?

Răspuns:  Da. Iar în această stare, mai strânsă, între oamenii opuși, Creatorul se dezvăluie pe Sine Însuși.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei,” 3/11/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed