Omul este partea cea mai intrinsecă în sistemul lumilor

Inițial, a fost creat un mare vas cu ajutorul celor patru faze ale Luminii Directe, numită Lumea Infinitului. Și apoi, această lume a început să se extindă în jos, până la lumea noastră.

Întâi, lumea Adam Kadmon a apărut din lumea Infinitului și după el, a fost creată lumea Nekudim , care a dispărut, spartă.

 

După această spargere, lumile ABYA (Atzilut, Beria, Yetzira, Assya) au fost create și de la ele, un sistem intern particular s-a născut, numit Adam HaRishon (primul om). Sistemele lumilor pot fi învățate plecând de la primele 15 capitole ale cărții Studiul Celor Zece Sefirot (TES: Talmud Eser haSefirot) și doar ultimile capitole, secțiunea 16, vorbește despre Adam HaRishon sub o formă foarte limitată.

Ideea este că, tot ceea ce se întâmplă cu sistemele lumilor care se extind de sus în jos, vine apoi cu Adam HaRishon. Sistemul superior este numit sistemul lumilor și partea interioară este numită Adam, o ființă umană sau Neshama (suflet).

 

Sistemul Adam HaRishon evoluează, de asemenea, de sus în jos, și se sparge ca lumea Nekudim. Dar, noi trebuie să procedăm la corectarea întregului sistem, deoarece este munca noastră.

Sistemul lumilor externe este deja pregătit, există și ne influențează, deci trebuie să corectăm sistemul intern.

Din Congresul din Franța, ”Unul pentru toți și toți pentru unul”, ziua a doua, Lecția 3, 10.05.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: