Omul nu trăiește numai cu pâine

Întrebare: Ce înseamnă „mana, de care n-ai știut, și nu au știut nici stramosii voștri” ? (Tora, „Deuteronom”, 8: 3)

Raspuns: Strămoșii nu au avut mari dorințe egoiste. Ei nu au trecut prin starea deșertului.

Patriarhii Avraam, Isaac și Iacov sunt Keter, Hochma și Bina. Ei au avut dorințe mici, ușoare și, prin urmare, ei sunt numiti sfinții părinți, deoarece calitatea lui Bina (daruirea) era fireasca pentru acele dorințe care au fost revelate la momentul respectiv.

Prin urmare, împărțim întreaga istorie în tați și fii. Tații sunt HBD (Hochma, Bina și Daat sau Keter, Hochma și Bina), ceea ce înseamnă partea capului Partzuf (corpul spiritual). Fiii sunt HGT (Hesed, Gvura și Tiferet). Iar cea mai mică parte a Partzuf, NHY, suntem noi, adică fiii fiilor.

Comentariu: Dar tații încă au mai avut dureri, la urma urmei, Avraam a întrebat : „Și cum voi cuceri țara aceasta ?”

Răspuns: Bineînțeles, el a  cerut în avans, deoarece partea capului simte și creează o bază pentru întreaga corecție viitoare până la corecția finală.

Intrebare: Cum putem explica expresia, „Omul nu trăiește numai cu pâine, ci mai degrabă cu ceea ce iese din gura Domnului trăiește omul.”

Răspuns: Există calități, care sunt numite pure : Bina, lumina Hasadim, lumina daruirii, iar acest lucru este pâinea. Și acolo sunt calități, în interiorul luminii Hasadim care raspandeste lumina Hochma, aceasta se numește daruire completa, receptie pentru a darui. Astfel, utilizați egoismul Kelim (vasele) pentru daruire.

Pentru ca aceasta lumina mai mare de sus, care ilumineaza si  corecteaza dorințele egoiste in dorinte altruiste, este deasupra Bina, la nivelul Hochma. Apoi, utilizați acea energie, acea lumină, care vine direct de la Creator.

Si se spune despre acest lucru, „prin orice iese din gura Domnului trăiește omul.” Aceasta este dublă corecție în două etape.

Dar, există tot felul de variații în calitatea Bina care reprezintă pâinea.

De exemplu, noi nu mâncăm pâine pe Paște. Deoarece pâinea obisnuita în timpul  mestecarii este în combinație cu apă timp de mai mult de optsprezece minute (adică nouă Sfirot ai luminii directe și nouă Sfirot ai luminii reflectate), este considerat a fi în legătură cu Malchut și, prin urmare, nu putem folosi aceasta, deoarece conexiunea cu Malchut nu va permite să ieși din Egipt.

Astfel, exodul din Egipt, ceea ce înseamnă separarea de Malchut, este simbolizat prin pâinea nedospită numită Matzah. Acesta este unul dintre varietatile calitatii daruirii.

Și după Paște începe sărbătoarea primirii Torei, Shavuot, când mâncam lactate, deoarece laptele este o calitate de daruire. Și simbolizează sarbatoarea primirii Torei.

Toate aceste acțiuni sunt calculate în partea capului Partzuf-ului sau a sufletului. Și după vine calitatea fiilor, toate acele calități pe care oamenii lui Israel le-au trecut sub conducerea lui Moise. Suntem la sfârșitul procesului de dezvoltare și sunt considerați fii ai fiilor.

Din KabTV  „Secretele din Cartea Eterna” 4/27/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: