Omul se cunoaste dupa intentiile sale

Intrebare: Ce este intentia mea si de ce este atat de important daca mintea si sentimentele mele nu sunt luate in calcul in avansarea spirituala ?

Raspuns: Intentia este partea mea umana; defineste ce vreau sa iau de la tot ce am. Tot ceea ce ma implineste : perceptia, mintea, sperantele, fanteziile, visele, trecutul, prezentul si viitorul – toate acestea sunt amestecate si judecate de mine. Ce vreau sa obtin de la ele ?

Nu inteleg amestecul. Totul este incurcat: Astazi este ceva, maine este altceva. Dar ceea ce doresc este privit ca si  intentia mea.

Cu alte cuvinte, acum ma uit peste viata mea si la tot ce am si decid ce este cel mai important pentru mine. Daca este locul in care pot lua o decizie, pot sau sa ma « lipesc » cocktailului pe care l-am amestecat si sa uit de restul, sa ma intorc la viata mea de zi cu zi. Sau, ma pot ridica deasupra si sa doresc sa scot din tot acest mix doar ce imi este de folos pentru avansarea mea, viata urmatoare. Aceasta este ceea ce trebuie sa decid, si de aceea intentia defineste ce fel de om sunt.

Din partea a 2a a Lectiei zilnice de Cabala 11/25/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: