Opune-te egoismului, gândește-te la conexiune

Noi încă suntem în exil, în interiorul dorinței noastre egoiste care ne separă. Cu toate acestea este știut că, pentru a implementa metoda corecției, noi trebuie să ne organizăm în grupuri de zece, așa cum am făcut după exodul din Egipt, atunci când Ietro a venit la Moise și a început să aranjeze poporul Israel în zeci.

Noi încă nu simțim că este o forță specială în grupul de zece și prin urmare suntem dezamăgiți în interiorul lui și nu înțelegem de ce avem nevoie de el. Cu toate acestea, adevărul este că Creatorul trebuie să fie revelat în conexiunea dintre noi. Zece dorințe (dorințe și nu oameni) vor să descopere Creatorul, iar pentru asta ele afișează o atitudine bună una față de celelalte, pentru a se conecta și pentru a deveni “ca un singur om cu o singură inimă” în ceea ce privește scopul spiritual.

Între acestea zece și Creatorul ascuns între ele este o restricție. Creatorul este ascuns în spatele ecranului, ca și cum ar fi în spatele unui geam opac care nu Îl lasă să fie văzut. Dar El este în mijloc, în centrul grupului de zece. În măsura în care prietenii se pot conecta și influența Creatorul, lumina înconjurătoare, calitatea dăruirii și a milei, Creatorul le este revelat.

Toate acestea se petrec între ei în centrul grupului de zece. Există legi stricte care ne ajută să împlinim condiția echivalenței de formă. Prin urmare, munca noastră este să facem un efort comun, pentru a crea lumina înconjurătoare, așa cum este scris: “În lumina Ta vom vedea lumina”.

Lumina înconjurătoare, care vine de Sus ca rezultat al eforturilor noastre, face ca geamul opac să fie transparent, iar noi vedem Creatorul în spatele lui revelat în conexiunea dintre noi în grupul de zece.1

Noi vrem să ne conectăm unul cu celălalt, fără să acordăm atenție la nicio diferență. De cea mai mare importanță este direcția pentru un scop comun și a simți că prin această aspirație noi construim între noi “câmpul pe care Creatorul L-a binecuvântat”. Prin urmare, un anumit câmp apare între noi, țesut din eforturile și aspirațiile noastre de a ne apropia unul de celălalt.

Noi încă nu vedem nimic în acest câmp, cu excepția încercărilor noastre de a construi și simți Creatorul. Cu toate acestea, în măsură în care depunem eforturi începem să simțim că o forță nouă lucrează în această zonă, lumina înconjurătoare, generată deasupra voinței de primire. Fiecare respinge egoismul său personal și deasupra acestuia ajunge la ceilalți, iar în acest fel noi creăm lumina noastră reflectată comună, care construiește un câmp între noi și care deschide o oportunitate de a manifesta forța dăruirii, unitatea, iubirea asupra lui, adică Creatorul.

Este ca și cum eu vreau să mă uit printr-o fereastră, dar este complet opacă și nu pot vedea nimic prin ea. Cu toate acestea, dacă pot să rezist egoismului meu și să mă gândesc la conexiune, la beneficiul grupului de zece și la scopul creației, atunci eu generez lumina reflectată care face geamul opac să devină transparent. Atunci pot să văd Creatorul de partea cealaltă a acestuia, dar nu ca pe o persoană, ci ca pe calitățile pe care încep să le recunosc.

De fapt, nu recunosc Creatorul, ci mai degrabă Îl construiesc, așa cum este scris: “Ca și cum voi M-ați făcut”. Modelez Creatorul din dorințele mele de dăruire.2

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 1/11/20, Scrierile lui Baal HaSulam “Libertatea”

1 Minutul 3:05

2 Minutul 19:45

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed