Originile religiilor și practicilor spirituale

963.6Întrebare: În cele mai vechi timpuri, filozofii greci învățau de la profeții evrei. Există o mulțime de dovezi despre acest lucru. Câteva sute de ani mai târziu, a început elenizarea evreilor, în principal a elitei. Care este părerea ta despre asta?

Răspuns: Grecii nu aveau nimic cu care să se opună iudaismului, deoarece acesta nu se ridica deasupra tuturor tipurilor de ritualuri sălbatice. Și ceea ce au primit de la evrei, în special de la cabaliști, le-a dat posibilitatea de a-și dezvolta religia.

Același lucru care s-a întâmplat printre evreii înșiși când și-au creat treptat religia din Cabala s-a întâmplat și cu alte popoare. Fie au fost de partea poporului evreu și au primit tot felul de cunoștințe și experiență din acesta, atitudinea lor față de puterile superioare și față de destinul uman, fie au transformat.

Se spune că și Avraam și-a trimis discipolii în Răsărit și acolo au întemeiat învățăturile răsăritene. Astfel, toate învățăturile și religiile provin din ceea ce a fost primit de la evreii antici sau mai degrabă de la cabaliști.

Dar, deoarece Cabala este un sistem foarte complex de implementare, fiecare națiune a adaptat-o ​​în felul său. Așa au apărut tot felul de religii și practici spirituale.

KabTV „Conversația despre greci” 05.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: