Pământul material și spiritual

Întrebare: Știm din surse cabaliste că „Ţară” (ebraică: Eretz) provine din cuvântul „Ratzon” (dorință). Și „Israel” înseamnă Yashar Kel (Direct către Creator). Astfel, țara lui Israel este dorința pentru calitatea de dăruire, echivalenţa cu Creatorul.

Care este conexiunea acestei dorințe cu materia grosieră pe care o vedem în lumea noastră, ca urmare a unei calități atât de ridicate?

Răspuns: Observăm corelația dintre spiritual și material și în lumea noastră. Multe surse cabaliste descriu că toate forțele spirituale distribuite în lumea spirituală își au expresia materială pe Pământ, în spațiu, în jurul Pământului. Și le putem vedea pe toate.

S-au spus multe despre țara lui Israel. Dacă respectăm legile lumii spirituale, legile dăruirii, iubirii, conexiunii și interacțiunii adecvate între noi, atunci simțim binecuvântările vieții în țara materială a Israelului.

Și dimpotrivă, dacă nu le respectăm, atunci acest Pământ, așa cum se spune, ne va vomita în afară, nu vom mai putea exista pe el și vom fi totuși forțați să-l părăsim după un chin lung.

Se pare că am primit acest pământ acum 70 de ani, dar nu putem spune că îl avem cu adevărat. Pur și simplu l-am ocupat și nu ne-am adaptat pentru că nu am respectat în formă materială legile spirituale ale dăruirii, iubirii, conexiunii și atitudinii binevoitoare unul față de celălalt.

Întrebare: Dar de ce Pământul însuși, această substanță grosieră formată din atomi și molecule, corespunde dorinței de a deveni precum Creatorul, calitatea de dăruire?

Răspuns: Pentru că forțele spirituale operează la toate nivelurile naturii: mineral, vegetal, animal și uman. Iar Pământul o simte.

Pământul nu este materie grosieră. Existăm pe el, ne hrănim din el. Acesta este îndurarea noastră, mama noastră, așa cum se spune. Fără el, omul nu poate exista.

Până când nu ne punem în ordine, în iubire unul pentru celălalt, în conexiune unul cu celălalt și cu întreaga lume, cu umanitatea și universul, nu vom realiza condiții bune în această lume și pe acest Pământ.

Întrebare: Știm că Pământul este format din atomi, atomii sunt combinați în molecule. Pământul are un miez, o manta, o crustă. Care sunt elementele dorinței de a dărui, de a deveni asemeni Creatorului?

Răspuns: Constau din dorință și intenție. Asta este. Nimic altceva. În dorința însăși, există cinci niveluri: zero, unul, două, trei și patru. Și potrivit lor, există cinci tipuri de intenții. Este simplu. Principalul lucru este ca toate dorințele tale să fie în folosul altora.

KabTV “Stări Spirituale” 5/21/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed