Până când nevoia se coace

559Comentariu: În sursele primare este scris că anumite forțe trebuie distruse, șterse din memorie, de exemplu, forța lui Amalek (abrevierea „Al Menat Lekabel” care înseamnă intenția de dragul propriu). Dar nu este scris nicăieri că este necesar să exterminăm „mulțimea mixtă”.

Răspunsul meu: Puterea multitudinii mixte este aproape, în paralel cu acei oameni care părăsesc în mod constant Egiptul și se ridică deasupra egoismului în dorința lor de a se uni, de a iubi și de a-l dezvălui pe Creator în legătură dintre ei. Dar aceasta este lupta unei persoane cu propriile sale înclinații egoiste. Continuă de-a lungul istoriei până când sunt complet corectate.

Întrebare: Adică aceste forțe sunt ca niște lupi, ordonanți ai pădurii, care caută niște dorințe bolnave? Ajută un om să-și descopere intențiile?

Răspuns: Da. Nu avem dreptul să le distrugem. Trebuie pur și simplu să avansăm în ciuda rezistenței lor.

Chiar și în comunitatea noastră, vedem cum oamenii care sunt cu noi de mult timp se ridică brusc și încep să spună: „Băieți, acționați greșit! Trebuie să urmati o altă cale! Trebuie doar să îndeplinim poruncile, fără să ne adâncim în esența lor interioară! Doar așa putem face ceea ce trebuie făcut. ”

Și o spun din suflet. Pur și simplu nu ating un nivel superior al scopului dorit al poruncilor. Drept urmare, nu putem fi de acord cu ei și ei pleacă.

Întrebare: Multitudinea mixtă include oameni care cer în mod conștient plata de la Creator pentru acțiunile lor, altfel nu sunt pregătiți să lucreze?

Răspuns: Da. Dar care este motivul? Dacă o persoană ar inainta in credința deasupra rațiunii, ar găsi puterea de a acționa în continuare pentru dăruire, dragoste, adeziune și unitate. Și dacă nu se îndreaptă spre aceasta, întrucât această nevoie urgentă nu s-a maturizat încă în el, atunci nu are altceva de făcut decât să rămână în starea sa egoistă și nu are altă opțiune. Apoi devine Erev Rav (mulțime mixtă).

KabTV „Stari spirituale” 02.04.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: