Pandemie globală

Trăim într-o perioadă specială, care va fi amintită în istorie ca “pandemia coronavirus”. Urgența mondială este că a devenit globală. Și toate acestea din cauza unui virus micuț. Omul îl poate vedea foarte greu, cu toate că a reușit să producă o revoluție enormă și ne-a paralizat întreaga viață.

Pe lângă pericolul pe careîl presupune această boală, el distruge toate sistemele pe care este construită societatea umană. Virusul îi amenință pe toți, de la un simplu muncitor, la un prim ministru.

Ni s-a părut că structurile pe care le-am construit erau puternice și de neclintit, dar se pare că un virus microscopic poate să submineze întregul sistem, de la rădăcină. Tarile își închid granițele și le cer cetățenilor lor să se izoleze pe ei înșiși pentru o lungă perioadă de timp. Întreaga lume se ascunde în casă și se închide pe sine.

Așa că, ce se întâmplă? Aici vine un virus mic care sparge toate conexiunile profitabile pe care le-am construit între noi, ca să facem bani de la alții, să îi exploatăm și să concurăm între noi. Evident, asta nu a fost o stare bună deoarece natura aspiră tot timpul să restaureze echilibrul corect în măsura în care poate să îndure natura noastră egoistă care se străduie să îi folosească pe toți.

Rezultă că noi înșine am generat acest virus prin ducerea relațiilor noastre la un nivel egoist fără precedent. În consecință, acolo a apărut un virus, o particulă biologică capabilă să doboare toate relațiile egoiste pe care le-am construit.

Nu este niciun final al cerții în lumea modernă unde toată lumea vrea să îl folosească pe celalalt sau chiar să îl distrugă. Egoismul a străbătut toate limitele și ca rezultat, virusul a apărut. Mecanismul integral al naturii nu a putut să suporte un asemenea nivel al interacțiunilor umane și a reacționat cu coronavirus.

Lipsa conexiunilor pozitive dintre oameni conduce la apariția fenomenului biologic la nivelul inferior. Relațiile umane reprezintă nivelul cel mai înalt al naturii care afectează conexiunile fizice și biologice de sub ele.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: