Pandemoniul Babelului sub drapelul American

Tot ceea ce vedem în fața noastră vine de sus. Situația explozivă din America sugerează că, Creatorul vrea să ne arate problema în societate, în sufletul comun al lui Adam HaRishon. Cum poate fi rezolvată?

În America de azi există totul, întreaga lume: socialiști, comuniști, capitaliști, oameni care mor de foame și nu au un acoperiș deasupra capului și miliardari care au averi fabuloase. Aceasta este țara cu o stratificare uriașă în societate.

Iar acum, coronavirusul, revoltele anti-rasism, și multe altele sunt adăugate la acestea. Dacă aș fi în poziția lui Trump, nu m-aș grăbi să candidez ca președinte pentru un nou mandat cu toate aceste probleme.

Problemele care se manifestă astăzi în societatea Americană nu pot fi soluționate decât prin iubirea care acoperă toate nelegiuirile. Apelăm la iubire nu pentru că suntem idealiști naivi, ci pur și simplu pentru că este o lege a naturii.

Va trebui să ne gândim la modul în care putem să ne apropiem de natură, deoarece, în caz contrar, ne va forța să facem acest lucru prin măsuri foarte dure: război mondial și izbucnirea pandemiilor. Prin urmare, ar trebui să abordăm, pe cont propriu, termenii pe care natura ni-i stabilește.

Nu suntem socialiști, capitaliști sau luptători pentru drepturile cuiva, suntem doar cercetători ai naturii și, prin urmare, vrem să vorbim despre ceea ce dorește de la noi. Fie că ne place sau nu, va trebui să-i îndeplinim cerințele, natura va câștiga în continuare. Așadar, este mai bine să o facem singuri. America trebuie să se unească; în caz contrar, țara se va destrăma. Întreaga țară este împărțită în tabere, una împotriva celeilalte, așa că unitatea este salvarea țării.

Câștigarea alegerilor și obținerea puterii asupra unui adversar timp de patru ani nu este o soluție.

Trebuie să căutăm modalități de a ne realimenta reciproc. Cine are nevoie de toate aceste imagini pitorești în genunchi, tot nu va ajuta. Ura rămâne ură, separarea rămâne separare.

Ura poate fi vindecată numai prin iubire, care acoperă toate fărădelegile. Și nu există iubire, este ceva nou, dar avem oportunitatea de a atrage această forță. Hai să încercăm! Va trebui să învățăm să iubim, nu avem de ales; dacă există Europeni, Afro-Americani, Latino-Americani, multe naționalități diferite care trăiesc în aceeași țară, acesta este un adevărat Babilon. Cum altfel putem ajunge la un acord reciproc?

Amintiți-vă Babilonul Antic; astăzi în America există același pandemoniu Babilonian. Pentru a o repara, avem nevoie din nou de același Avraam, care va fi acceptat de albi, negri și Latino-Americani, recunoscut de toți. Metoda originală a lui Avraam este aceea că iubirea acoperă toate fărădelegile, iubirea pentru aproapele tău ca pentru tine însuți. Și există o forță superioară care ne va învăța să iubim așa. Să o folosim, altfel suntem pierduți.

Deocamdată, vorbim doar de compensații pentru fosta înrobire a unora de către alții.

Dar există o singură despăgubire: toate nelegiuirile sunt acoperite de iubire. Și atunci albul va rămâne alb, negrul va rămâne negru, galbenul va rămâne galben și roșul va rămâne roșu, dar iubirea va domina mai presus de orice. Numai această singură putere este în măsură să-i concilieze pe toți.

Pentru a face acest lucru, Babilonul modern are nevoie de tehnica lui Avraam, înțelepciunea Cabala. Trebuie să-i convocăm pe toți cei care caută unitatea și să lucrăm cu ei, așa cum a făcut Avraam acum trei mii și jumătate de ani.

Toate sistemele vechi se prăbușesc, iar în acest spațiu gol este necesar să se construiască o unitate corectă între toți cu puterea iubirii. Pentru a face acest lucru, trebuie să învățăm cum să ne conectăm între noi. Fără aceasta, totul se va destrăma, lăsând nimic din civilizația noastră până după cel de-al treilea război mondial, când vom ajunge la decizia că nu există nicio cale de ieșire și trebuie să ne corectăm.

Dacă nici atunci nu tragem concluziile corecte, va fi un al patrulea război mondial. Conform programului naturii, pot fi patru războaie mondiale. Prin urmare, nu avem nicio ieșire, ar fi trebuit să începem procesul de corecție cu mult timp în urmă și suntem deja foarte târziu.

Din partea  3 a Lecției Zilnice de Cabala 7/6/20, Scrierile lui Baal HaSulam, „Pacea în lume”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed