Partea practica a Kabalei: Conventia Mondiala de Zohar

Intrebare: Cursantii experimenteaza partea practica a Kabalei in timpul conventiilor. Care este partea practica a Kabalei?

Raspunsul meu: Am fost nascuti, creati intr-o stare in care ego-ul ne separa. Conform planului creatiei, trebuie sa devenim conectati intr-o stare de iubire frateasca. Acesta este un lucru imposibil de realizat folosindu-ne propriile noastre puteri, deoarece suntem simpli egoisti.

In mod egoist nu putem percepe decat aceasta lume. Iar perceptia este determinata de micul ego al fiecaruia. In momentul in care o persoana iese din ego si incepe la modul autentic sa ii perceapa pe ceilalti, incepe sa simta de asemenea, in aceasta noua atitudine catre ei, o realitate numita lumea spirituala, sau lumea urmatoare, sau realitate superioara.

Acesta este exact acel lucru practic pe care il putem face impreuna la acest tip de conventii. Este prin aceasta conexiune ce se stabileste intre noi. O putem simti concret. Ceea ce intentionam sa facem este sa realizam aceasta la modul concret.

Eu chiar sper sa se intample, si daca nu la aceasta conventie atunci poate la urmatoarea. Dar ne indreptam catre aceasta si vom face lucruri concrete, practice despre care scrie intelepciunea Kabalei, despre care si Zohar-ul scrie, aici si acum, la fata locului, intre fiinte umane.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed