Paștele din punctul de vedere al realităților moderne, partea 1

560Comentariu: Să privim Paștele din punctul de vedere al realităților moderne.

Când evreii au coborât în ​​Egipt, a avut loc o înflorire nu numai pentru poporul Israel, ci și pentru Egipt. Și dintr-o dată, această putere, acest număr mare de evrei au început să-i sperie pe egipteni.

Răspunsul meu: Nu este vorba despre numărul mare, ci despre controlul evreiesc asupra Egiptului.

Faraonul nu era prost. El și-a dat seama repede că avea o forță serioasă în mâinile sale și i-a pus pe evrei mai presus de toți supraveghetorii, comandanții etc. Atunci au construit piramidele și tot, iar Egiptul a devenit foarte bogat. Deci, mai târziu, faraonul nu a vrut să-i lase să părăsească Egiptul.

Dar și-au dat seama repede că nu au nimic de făcut în Egipt, că pot trăi singuri și au început să se pregătească încet pentru călătorie. Și atunci au apărut probleme.

Acest lucru se potrivește foarte bine cu realitățile moderne. Am văzut în exemplul țărilor europene și al altor țări că, atunci când evreii au venit într-o țară din locuri din care au fost expulzați, țara care a expulzat a înregistrat scăderi ale economiei, culturii etc., și țara în care au ajuns a crescut și a înflorit.

Desigur, acest lucru a cauzat mari daune acelor țări care le-au refuzat. Putem vedea acest lucru și în cazul Egiptului, care nu și-a revenit de atunci. Egiptul, când era o mare cultură, și-a construit piramidele și până în ziua de azi le „vinde”.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 12.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: