Paștele din punctul de vedere al realităților moderne, partea 10

749.02Întrebare: Când poporul evreu se apropie de Marea Finală (Roșie), Yam Suf, brusc această mare se deschide. În spate, armata lui Faraon, în față, marea s-a despărțit. Ce trebuie să se întâmple pentru ca omul să vadă brusc marea sau masa de apă este mântuirea sa?

Răspuns: Marea adâncă nu poate face decât un singur lucru: mă ucide complet. Și sunt de acord cu această stare, să mor spiritual, fizic, indiferent cum, doar să nu rămân în captivitatea egoismului meu. Sclavia egoistă este mai rea decât orice altă suferință, așa că mă arunc în apă.

Întrebare: Nu ne referim la sinuciderile care apar în timpul nostru, nu-i așa?

Răspuns: Nu! Ce legătură are asta cu asta? Există vreo mișcare spre aceasta în timpul nostru? Provine din același motiv? Nu! În timpul nostru, totul este din plictiseală.

Întrebare: Există opinia că nu toți evreii au ieșit din Egipt. Erau evrei în carele lui Faraon care îi goneau pe evrei?

Răspuns: Acestea sunt așa-numitele Erev Rav (multitudinea mixtă). Aceștia sunt evreii pentru care a fost o binecuvântare a fi în Egipt. Vor să rămână în egoismul lor și cread că au dreptate. Și ei au Creatorul în acest egoism, iar El nu are nevoie să fie abordat corectându-se pe ei înșiși pentru a-i iubi pe ceilalți și prin iubirea celorlalți pentru a-l iubi pe Creator.

Nu au nevoie de nimic din toate acestea: „Putem trăi aici, calm, bine. Nu avem nevoie de pământul lui Israel și nu trebuie să mergem deloc acolo; atunci când Creatorul dorește, El ne va conduce el însuși, dar între timp vom sta aici și vom aștepta ”.

Întrebare: În povestea ieșirii din Egipt, vedem că acele care sunt distruse, deși cineva este salvat. Se spune că niște oameni ciudați s-au alăturat evreilor și apoi i-au urmărit prin deșert. Cum se întâmplă acest lucru? Totuși, acești oameni care nu sunt de acord să urmeze calea prestabilită, acest scop, vor fi distruși?

Răspuns: Aceasta este Erev Rav, „mulțimea mixtă”. Sunt mulți dintre ei, înconjoară poporul evreu din toate părțile. După originea lor, ei sunt evrei, dar nu simt că ar trebui să meargă la Creator cu gândurile lor, cu motivele lor, în „iubirea aproapelui tău ca pe tine însuți”, în unitate între ei.

De-a lungul istoriei evreiești și până astăzi, ei își văd misiunea doar în prevenirea mișcării poporului evreu pentru a construi un templu, adică pentru a crea o astfel de conexiune între ei în care Creatorul ar fi revelat.

Întrebare: Cine va câștiga în cele din urmă?

Răspuns: La final, desigur, nu vor câștiga. Dar uitându-ne la ceea ce se întâmplă astăzi la poporul evreu, vedem ce putere au.

Întrebare: Cum poate cineva, la un moment dat, aflându-se în mediul pe care îl are, să facă distincția corectă între Erev Rav și evreii care urmează să atingă scopul?

Răspuns: Cel care se străduiește să aibă conexiuni cu ceilalți, să îi iubească pe ceilalți și de la dragostea pentru ceilalți la iubirea pentru Creator, este un evreu, se îndreaptă cu adevărat către Creator.

Cel mai important lucru este conexiunea, deoarece în ea egoismul este distrus treptat și omul se ridică deasupra naturii sale egoiste în calitatea de dăruire, în calitatea iubirii pentru aproapele.

Și pentru cei care cred că pot exista fără conexiune cu ceilalți, puteți vedea imediat că sunt, în general, proprietari unici, singuri. Ei își inventează un stil de viață complet diferit. Toți cei care respectă anumite reguli cred că pentru ei există deja sensul vieții, și le este pregătit și. paradisul și așa mai departe.

De fapt, acest lucru nu este așa. „Obțineți-vă lumea chiar și în această viață” – așa solicită Tora, înțelepciunea Cabalei. Și astfel toate încercările lor sunt o mare greșeală și o dezamăgire.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” , 12.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed