Paștele din punctul de vedere al realităților moderne, partea 4

534Comentariu: Tora ne spune povestea când a venit faraonul rău și egiptenilor le era teamă de puterea evreilor. S-a luat decizia de a distruge băieții evrei și de a înrobi tot mai mult poporul evreu prin muncă, taxe etc.

Răspunsul meu: „Altfel ne vor înrobi”, au spus egiptenii. Și au avut dreptate.

Întrebare: De ce poporul evreu, fiind o forță atât de mare, nu s-a ridicat împotriva lor? S-ar fi putut răscula, negocia …

Răspuns: Acest lucru nu s-a mai întâmplat până acum! Evreii se luptă numai între ei. Nu au luptat niciodată cu nicio națiune în viața lor, deoarece lupta ar trebui să fie internă, nu externă.

Problema noastră este că trebuie să ne luptăm singuri. Trebuie să ne ridicăm la nivelul dăruirii, iubirii, conexiunii, la nivelul revelației Creatorului. Aceasta este victoria noastră, nu cucerirea altora. Nu există așa ceva. Care este scopul?

Egiptenii s-au opus evreilor, astfel încât să nu fie convinși sau supuși. Sclavia în Egipt este sclavia egoismului.

Evreii trăiau foarte bine, prosper și aveau absolut totul. Nu erau sclavi care „trudeau pământul”. Niciodată în istorie nu au trăit evreii atât de bine ca în Egipt. Când Moise a început să le spună ce ar trebui să realizeze, s-au gândit: „Avem nevoie de asat?”

Întrebare: Ce înseamnă că evreii au oftat din cauza muncii grele?

Răspuns: Aceasta este munca spirituală: astfel încât, în egoism, poți începe să muncești la dezvoltarea acțiunilor altruiste interne.

Întrebare: Deci au crescut intern până la vârsta de patruzeci de ani pe care ai menționat-o mai devreme?

Răspuns: Trebuiau să ajungă la asta. Și apoi și-au dat seama că, fiind printre egiptenii externi și interni, nu vor putea să o facă. Trebuie să iasă din Egipt din punct de vedere fizic și apoi pot ieși din el intern, moral. În cele din urmă, așa s-a întâmplat.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 12.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: